© Royal Haber

Şırnak’ta Üzüm Hasadı Sırasında Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı

Şırnak’ın Kaymakam Çeşme köyünde, üzüm hasadı yapan vatandaşlar aniden bastıran sağanak yağıştan korunmak için sığındıkları ağacın yanında yıldırım düşmesiyle büyük bir felaketle karşılaştı. Olayda iki kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplamda altı kişi yaralandı. İşte detaylar...

Şırnak’ın Kaymakam Çeşme köyünde, fırtınanın ardından meydana gelen yıldırım düşmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti, birkaç kişi de yaralandı. Üzüm hasadı yapan üç aile, ani sağanak yağıştan korunmak amacıyla sığındıkları ağacın altında büyük bir felaketle karşılaştı.

Olay, saat 14.30 sıralarında gerçekleşti. Acet, Erdoğan ve Beldek ailelerinin üyeleri, üzüm toplarken bastıran yağmurdan korunmak için bir ağacın altına girdi. Bu sırada aniden yıldırım düşmesiyle karşılaşan grup, şok ve panik içinde yere yığıldı. Yıldırımın düşmesi sonucu Selim, Ramazan, Ebubekir Acet, Lale ve Leyla Erdoğan ile Emin ve Selahattin Beldek yaralandı.

Vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, ağır yaralanan Lale ve Leyla Erdoğan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ramazan Acet’in durumunun ise kritik olduğu bildirildi.

Olay sonrası ölenlerin cenazeleri otopsi işlemleri için morga kaldırılırken, jandarma olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Bu trajik olay, ani hava koşullarının ne denli tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Hava durumu ve güvenli sığınma alanları hakkında halkı bilgilendirmek önem taşırken, bu tür olayların yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER