© Royal Haber

Son Dakika Haberi... 44 Yıl Hapsi İstenen Bahar Candan Hakkında Tahliye Kararı Çıktı!

Dolandırıcılık ve suç sonucu üye olmak suçundan yargılanan Bahar Candan, bugün görülen duruşmada tahliye edildi. İşte detaylar...

Dolandırıcılık ve suç nedeniyle üye olmak suçlarından yargılanan Alisya Bahar Candan ve ablası Nihal Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanıklı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, Bahar Candan ile birlikte toplam 6 sanığın tahliyesine karar verdi.

Sanıklar Tahliye Edildi

İstanbul'da görülen davada, müştekilerin beyanları ve sanıkların savunmalarının toplanmasının ardından ara depoları mahkeme, Bahar Candan'ın tahliyesine karar verdi. Ablası Gülnihal Çiçek (kamuoyunda Nihal Candan olarak biliniyor) ise tutukluluk süresi göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 5 sanık da mahkeme tarafından tahliye

İddianamede "Sazan Sarmalı" Dolandırıcılığı Detayı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından desteklenen iddianamede, Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında yer aldığı 21 sanığın dolandırıcılık ve tefecilik suçlarına karıştıkları belirtiliyor. Şebekenin elebaşları olarak yer alan Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun, "sazan sarmalı" yöntemiyle dolandırıcılık yoluyla haksız kazanç elde edildiği iddia ediliyor.

Bahar ve Nihal Candan'ın Cezaları İsteniyor

İddianamede, Bahar Candan'ın suç örgütünde daha aktif rol oynadığı ve "böylece hapsedilen üye olmak" ile "dolandırıcılık" suçlarından 44 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Gülnihal Çiçek için ise aynı suçlardan 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise farklı suçlardan çeşitli sürelerde hapis cezaları talep ediliyor.

Mahkeme süreci devam ederken, davanın bir sonraki duruşma tarihi merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER