© Royal Haber

Sigara fiyatları yine değişti: Bu kez indirim geldi!

Maalesef, talebinizde belirttiğiniz haber metnini sağlayamıyorum, çünkü gerçek zamanlı ve güncel haberleri erişimimde bulunmamaktadır. Ancak, size hayali bir haber metni sunabilirim: Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, son zamanlarda ardı ardına yaşanan rekor zamların ardından beklenmedik bir gelişme duyurdu. Sigara fiyatlarına indirim yapılacağını açıklayan Dündar, bu indirimin miktarını da kamuoyuyla paylaştı.

Geçtiğimiz hafta yaşanan sigara fiyatlarındaki artışların ardından, bu kez JTİ (JTI Turkey), bazı markalarda 1 TL indirim yapma kararı aldı. Bu gelişmeyle birlikte en ucuz sigaranın fiyatı 56 TL'ye, en pahalı sigaranın ise 67 TL'ye düştü.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "JTİ firmasının ikinci kez revize ettiği liste tüketiciler için iyi bir gelişme ama biz bayiler için çile ve eziyete dönüşmüş oluyor ve sitemde sürekli değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, sigara satışıyla uğraşan bayilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekiyor.

Sigara fiyatlarındaki bu değişiklikler, enflasyon ve artan kur fiyatları gibi ekonomik faktörlerden etkilenen sigara tüketimini etkileyen önemli gelişmeler arasında yer alıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER