© Royal Haber

Fatih Erbakan: "2028'e Kadar Dayanacak Hal Kalmadı, Erken Seçim Şart"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamalarda, Türkiye ekonomisinin kötü durumda olduğunu belirterek iktidarın değişmesi gerektiğini söyledi. Erken seçim çağrısında bulunan Erbakan, "Türkiye'nin ve milletin 2028'e kadar dayanacak hali kalmadı. 2025 sonu ya da 2026 ilkbaharında erken seçim yapılmalı ve halkın 31 Mart seçimlerinde gösterdiği değişim arzusu gerçekleşmeli" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinden aday olup kazanan belediye başkanlarına tebrik ziyaretleri kapsamında Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Erbakan, burada yaptığı açıklamalarda, Türkiye ekonomisinin kötü durumda olduğunu belirterek, erken seçimin gerekliliğine vurgu yaptı. “Türkiye'nin 2028’e kadar dayanacak hali kalmamıştır,” diyen Erbakan, 2025 sonu veya 2026 başında erken seçim yapılması gerektiğini ifade etti.

"4 Kişiden 1'i İhtiyaçlarını Karşılayamıyor"

Ekonomik durumun giderek kötüleştiğini belirten Erbakan, halkın alım gücünün düştüğüne dikkat çekti. “17 bin lira asgari ücret alıyorsunuz ama sadece beslenme çantası 5 bin lira. 6 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor. İstanbul gibi gelişmiş bir şehirde bile insanların yarısı, canı istediği halde temel gıda maddelerini alamıyor. Türkiye’de 17 milyon kişiye sosyal yardım yapılıyor, bu da 4 kişiden 1’inin temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını gösteriyor,” dedi.

"İktidar Değişikliği Şart"

Erbakan, mevcut ekonomi politikalarının sürdürülemez olduğunu belirterek, iktidarın değişmesi gerektiğini vurguladı. "Faizler yüzde 8,5'ten yüzde 50'ye çıktı, enflasyon katlanarak arttı. Şimdi enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söylüyorlar ama tam tersi artıyor," ifadelerini kullanan Erbakan, mevcut ekonomi yönetiminin başarısız olduğunu ve Türkiye'nin bu şartlarda ilerlemesinin imkansız olduğunu belirtti.

"Millet 2028'e Kadar Dayanamaz"

Erken seçimin kaçınılmaz olduğunu dile getiren Erbakan, "Mevcut yönetimle Türkiye’nin toparlanması mümkün değil. 2025 sonu ya da 2026 ilkbaharında mutlaka bir erken seçim yapılmalı. Millet 2028’e kadar bekleyemez, 31 Mart seçimleriyle halk bu değişimi açıkça talep etti,” dedi.

Erbakan’ın ziyaretinde, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, kendisine teşekkür ederek Kahramanmaraş’ın yöresel el sanatlarından bakır çaydanlık hediye etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER