© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin'in Katillerine Sert Mesaj: "En Ağır Cezayı Alacaklar"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Tekirdağ'da vahşice öldürülen 8 yaşındaki Narin'in katillerinin en ağır şekilde cezalandırılacağını belirten Erdoğan, olayın aile kurumunu hedeflemeye izin vereceklerini söyledi. Ayrıca, 8 yaşında hayatta kalan bir çocuğun cenazesi üzerinden siyaset gösterisi sert bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı, böyle bir durumu insanlıktan çıkmışlık olarak nitelendirdi. Erdoğan, aile kurumunun korunmasının artırıldığını vurgulayarak bu tür vahşetlerin asla kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da vahşice katledilen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde gerçekleşen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Narin'in katilleri en ağır cezayı alacak ve adaletin yerini bulacak” diyerek, olayın ardından ortaya çıkan siyasi istismar sert bir dille eleştirdi. Aile birimini hedef alan saldırılara dağıtmayacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı, bu türdeki gelişmelerin siyasi çıkar aracı haline getirilmesini insanlıktan çıkmışlık olarak nitelendirdi.

Türkiye İki Asırdır Kuşatma Altında

Erdoğan, Türkiye'nin son iki asırdır çok yönlü bir kuşatma altında olduğunu belirterek, "Darı olarak iman kalesine yapılan saldırılarla karşı karşıyayız. Camilerimizi kapatarak, ezanlarımızı susturarak bu milleti teslim çalışmaya çalıştılar" ifadesini kullandı. Türkiye'nin tarihi boyunca dini ve manevi değerlere yönelik saldırılara maruz kaldığını söyleyen Erdoğan, bu değerlerin korunmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Gazze ve Mazlumlar İçin Dualar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze başta olmak üzere dünya genelindeki zulüm altında olan tüm mazlumlara yönelik dualarını dile getirerek, "Bu gece, mazlumların kurtuluşu için bir hediye olsun" dedi. Özellikle Gazze'de yaşanan olaylara dikkat çeken Erdoğan, adaletin ve barışın tüm dünya için ne kadar gerekli olduğunu vurguladı.

Peygamber Efendimiz Hayatımızın Rehberidir

Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle Peygamber Efendimizin örnek alınmasını ifade eden Erdoğan, “O'nun hayatı bizim için en güzel rehberdir. Onun izin vermemesi, onun tavsiyelerini hayatımıza rehber kılmaya devam etmesidir” dedi.

Siyasi İstismara Sert Eleştiri

Tekirdağ'da hayatını kaybeden Narin Güran'ın ölümünün ardından yapılan siyasi istismarları eleştiren Erdoğan, “Kimileri 8 yaşında hayatta kalan bir yavrunun cenazesi üzerinden siyaset yapacak kadar insanlıktan çıkabiliyor. Narin'in katillerinden dökülen ona damla kanın hesabını soracağız” diye konuştu. Ailede öne çıkan yapısal saldırıların kabul edilemeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı, bu tür olaylar üzerinden bölücü seçeneklerin ve marjinallerin fırsatçılık yapmalarına izin vereceklerini söyledi.

Aile Kurumuna Yönelik Saldırılara Karşı Tavır

Erdoğan, aileye yönelik yapısal saldırıların son dönemde arttığını belirterek, "Bu vahşet üzerinden aile kurumu hedef alan girişimlere yayılmaz" dedi. Ayrıca, ideolojik bağnazlık ve manevi işgale karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Manevi yıkım çalışmalarına karşı milletimizi daha güçlü bir şekilde koruyacağımızı" kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, Tekirdağ'daki vahşi cinayete karışanların hukuk önünde hesabın büyüyüp yineleyerek, ailenin değişiminin önemine ve korunmasına dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER