© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sırasında Gazze'ye destek eylemi: Gemiler İsrail'e değil Gazze'ye gitsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir etkinlikte, konuşma sırasında bir grup eylemci Gazze'ye destek çağrısıyla protesto düzenledi. "Gemiler İsrail'e değil, Gazze'ye gitsin" şeklinde slogan atan eylemciler, kısa süre sonra güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarıldı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14 Eylül Cumartesi akşamı düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması esnasında Gazze'ye destek eylemi gerçekleşti. Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bir grup eylemci, Türkiye'nin Filistin ve Gazze'nin yanında yer alması gerektiğini belirten pankartlar açtı ve "Gemiler İsrail'e değil, Gazze'ye gitsin" sloganları attı.

Özgürlük Filosu'na Destek Çağrısı

Eylemciler, Gazze'ye yönelik ambargoyu deniz yoluyla kırmayı amaçlayan uluslararası girişim olan Özgürlük Filosu'na destek çağrısında bulundu. Pankartlarında Filistin'e uygulanan ambargonun sona erdirilmesi için harekete geçilmesi gerektiği mesajı vurgulandı.

Güvenlik Müdahalesi ile Eylem Sonlandı

Eylem sırasında salonda güvenlik görevlileri hızla devreye girerek eylemcilerin yürüyüşünü durdurdu. Eylemciler kısa süre içinde salondan dışarı çıkarıldı ve program kaldığı yerden devam etti. Erdoğan, protestoya doğrudan yanıt vermeden konuşmasını sürdürdü.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER