© Royal Haber

Akaryakıt fiyatları için 1 zam 2 indirim! İşte benzin, motorin ve otogaz fiyatları

Akaryakıt fiyatları, petrol piyasalarındaki hareketli haftanın etkisiyle değişti. Dün geceden itibaren benzine yapılan 1 lira 45 kuruşluk indirim pompaya yansıdı. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, bu geceden itibaren motorin fiyatlarında da indirim bekleniyor. Ayrıca, otogaz fiyatlarında da değişiklik olacak.

Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıt fiyatları için de belirleyici oldu. Petroldeki gelgitli seyir, benzin ve motorin fiyatlarına yansıdı. Dün gece yarısı benzine gelen indirimin ardından motorin fiyatlarının da değişeceği öğrenildi.

Petrol 77 Dolarda Kaldı

Brent petrol, dün 76 doların altına kadar gerileyerek Ocak 2024’ten bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Haftanın son işlem gününde petrol, varil başına 77,3 dolardan işlem görmeye başladı. Petrol piyasaları, talep endişeleri ile beraber haftalık kaybına hazırlanıyor. Mart 2023 ile 2024 arasında ABD ekonomisindeki iş gücü piyasalarında yapılan aşağı yönlü güncellemeler, ekonomideki soğumayı ortaya koydu. ABD'de olası bir ekonomik yavaşlama konusundaki endişeler yeniden gündeme geldi.

Çin Talebindeki Düşüş Endişe Yarattı

Öte yandan, Çin’den gelen veriler, zorlu bir ekonomi ve rafinerilerden gelen petrol talebinde bir azalmayı işaret etti. Son olarak, Avro Bölgesi üretim faaliyetlerindeki yavaşlama da fiyatları baskı altına aldı.

Gözler Jackson Hole’de

Bugün, FED Başkanı Jerome Powell’in konuşma yapacağı Jackson Hole toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda Powell’in açıklamaları, küresel piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Son olarak açıklanan ABD TÜFE’si, faiz indirimlerinin geleceği konusunda piyasaları umutlandırdı. Bankanın faiz oranlarını düşüreceği beklentileri, ekonomik faaliyeti ve petrol talebini artırabileceği düşüncesiyle fiyatları az da olsa destekledi.

Motorine Ne Kadar İndirim Gelecek?

Dün gece, benzin fiyatlarına 1 lira 45 kuruşluk indirim yapıldı. Motorin grubunda ise bu gece yarısından itibaren 91 kuruşluk bir indirim bekleniyor. Benzin ve motorine indirim gelirken, otogaz grubuna 42 kuruşluk zam yapılacak.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

İstanbul Avrupa Yakası
Benzin fiyatı: 43.24 TL
Motorin litre fiyatı: 43.94 TL
LPG litre fiyatı: 23.23 TL

İstanbul Anadolu Yakası
Benzin fiyatı: 43.13 TL
Motorin litre fiyatı: 43.87 TL
LPG litre fiyatı: 22.69 TL

Ankara
Benzin litre fiyatı: 43.55 TL
Motorin litre fiyatı: 44.35 TL
LPG litre fiyatı: 23.24 TL

İzmir
Benzin litre fiyatı: 44.05 TL
Motorin litre fiyatı: 44.87 TL
LPG litre fiyatı: 22.99 TL

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER