© Royal Haber

Özgü Namal, "Kızıl Goncalar" ile erkanlara dönüyor

9 yıl sonra ekranlara Kızıl Goncalar dizisiyle dönüş yapmaya hazırlanan ünlü oyuncu  Özgü Namal, Özcan Deniz'le birlikte yeni dizi Kızıl Goncalar’da rol alacak. Özellikle Kurtlar Vadisi dizisindeki "Elif" karakteriyle adından söz ettiren Namal, şimdi de bu yeni projeyle ekranlara geri dönüyor. İşte merakla beklenen diziye dair tüm detaylar.

Yapımcılığını Necati Şahin'in üstlendiği televizyon dizisinin konusu henüz netlik kazanmasa da Türkiye sosyolojisini farklı bir açıdan inceleyeceği belirtiliyor. Özcan Deniz'in bir doktor karakterini canlandıracağı ve bu karakterin Doğu Anadolu'dan Özgü Namal'ın canlandırdığı Meryem karakteriyle yollarının kesişeceği dizide Türk doktorların yurt dışına göçü gibi sosyal konular ele alınacak. Muhafazakar bir ailenin ferdi olan Meryem ile ünlü profesör Suavi Alkanlı’nın oğlu idealist doktor Levent’in kızları nedeniyle yollarının kesişme hikayesini anlatıyor. Özgü Namal ve Özcan Deniz'in henüz açıklanmamasına rağmen iki usta oyuncunun buluşması yönetim kurulu üyeleri arasında büyük ilgi gördü. Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrolünde yer aldığı dizide Hazal Türesan, Mert Yazıcıoğlu, Şerif Erol, Mina Demirtaş, Duygu Sarışın, Erkan Avcı, Selen Öztürk, Asiye Dinçsoy, Mert Turak, Tuğrul Tülek gibi isimlerde yer alıyor. Hikayesi ve oyuncu kadrosuyla izleyenleri ekranlara kilitlemesi beklenen dizi FOX TV'de seyircisiyle buluşacak. 

Özgü Namal kimdir? Özgü Namal hangi dizilerde oynadı?, Özgü Namal hangi okulda okudu?

Başrol oyuncusu Özgün Namal 28 Aralık 1978'de Üsküdar'da doğdu. 1997 yılında profesyonel olarak Masal Gerçek Tiyatrosu'nda çocuk oyunlarıyla tiyatro oyunculuğuna başladı. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Namal, daha önce Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi aldı.Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Elif Eylül karakteriyle geniş kitlelerce tanındı.2005'te rol aldığı Kiralık Oyun adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Afife Tiyatro Ödülleri'nde yardımcı rolde yılın en başarılı müzikal-komedi kadın oyuncusu ödülünü elde etti. 2009 yılında yayın hayatına başlayan ve 2011 yılında final yapan Hanımın Çiftliği dizisinde Mehmet Aslantuğ ile başrolü paylaştı. Ek olarak 2006-2010 yılları arasında 4 yıl boyunca Axess reklamlarında yer aldı.2015 yılından beri ekranlardan uzak olan Özgü Namal, son olarak 2014-2015 sezonunda Yetenek Sizsiniz Türkiye programında jüri üyeliği yapmıştır.

Özcan Deniz kimdir?, Özcan Deniz hangi dizilerde oynadı, Özcan Deniz nereli?

Diğer başrol Özcan Deniz, Ağrı'lı bir ailenin ikinci çocuğu olarak 19 Mayıs 1972 tarihinde Ankara'da dünyaya gedi. 5 yaşındayken Aydın'a ailesinin göç etmesi ile bütün çocukluk yılları Aydın ve Ege bölgesinde geçti. Çocuk denilecek yaşta orkestralarda şarkı söyleyerek ailesini geçindiren sanatçı 14 yaşındayken kendi orkestrasını kurdu (mavi deniz) 1989 yılında Almanya’ya gitti. Orada clupler de şarkıcılık yaparken bir yapımcının onu dinlemesi ile her şey değişti ve 1991 yılında Türkiye’ye döndü. İlk olarak Türkiye’de şarkıcı olarak ünlendi. 90’lar ve 2000’ler de bir çok hit albüm çıkarttı. Bu albümlerle bir çok ödüle laik görüldü. Sinemaya olan düşkünlüğü ve hikaye yazarlığı onu oyunculuğa itti ve Türkiye’de bir çok fenomen olmuş dizide oynadı. Deniz, şu ana kadar 10 sinema filmine imza attı. Bu filmlerin dördünün yönetmenliğini ve senaristliğini, bir tanesinin öykü yazarlığını ve süpervizörlüğünü, dokuz tanesinde de oyuncu olarak bulundu. Müzisyen kökenli olan sanatçı yazıp yönettiği bütün filmlerin müziklerine de imza attı. Müzisyen kökenli bir çok sanatçıya ilham kaynağı olan sanatçı oynadığı arthouse sinema filmleriyle de bir çok önemli festivalden övgüler aldı. Popüler filmleri ise gişede büyük başarılar elde etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER