© Royal Haber

Narin’in Ablası Tülin Güran’ın Ölümüne Yeniden Soruşturma: Savcılık Dosyayı Tekrar Açtı!

Diyarbakır’da sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni bulundu. Narin’in engelli ablası Tülin Güran’ın da 2019 yılında beş yaşındayken merdivenden düşerek hayatını kaybettiği, ancak olayın ardından otopsi yapılmadığı öne sürüldü. Bu iddialar üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Tülin Güran’ın ölümünü yeniden incelemeye başladı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün süren arama çalışmalarının ardından Eğartutmaz Deresi’nde bulundu. Narin Güran’ın ölümünün ardından başlatılan soruşturma, yeni bir gelişme ile genişletildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran’ın 2019 yılında beş yaşındayken hayatını kaybeden engelli ablası Tülin Güran’ın ölümü ile ilgili de inceleme başlattı. Başsavcılık, Tülin Güran’ın ölümüne ilişkin bilgi ve belge talep ederek, bu olayın detaylarını yeniden araştırmak üzere bir soruşturma yürütüyor.

Güran ailesi, daha önce Tülin Güran’ın yatalak olduğunu ve doğal bir şekilde öldüğünü iddia etmişti. Ancak bazı iddialara göre, Tülin Güran merdivenden itilerek düşürüldü. Bu iddialar üzerine, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Tülin Güran’ın ölümünü yeniden incelemesi, olayın sebebini ve sorumlusunu belirleme amacı taşıyor.

Anne Yüksel Güran, Narin’in kaybolduğu ilk günlerde yaptığı açıklamalarda, Tülin Güran’ın engelli olduğunu ve 7 yıl boyunca ona baktığını, hayatını kaybetme nedeninin merdivenlerden düşmek olduğunu belirtmişti. Ancak bu açıklamaların ardından, olayın detayları ve ölüm nedeni hakkındaki belirsizlikler, soruşturmanın yeniden açılmasına yol açtı.

Narin Güran’ın kaybolduğu tarihten itibaren süren arama çalışmaları, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından duyurulan acı haberle son buldu. Küçük kızın cansız bedeni bulundu ancak olayın arka planı ve Narin Güran’ın ölümü ile ilgili sorular hala yanıt bekliyor. Soruşturma, itirafçının açıklamaları ve yeni deliller doğrultusunda devam ediyor, yetkililer olayı aydınlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER