© Royal Haber

İstanbul'da Gizlenen Kilise Saldırısının Planlayıcısı MİT Operasyonuyla Ele Geçirildi

Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'ta düzenlenen saldırının planlayıcılarından olan Viskhan Soltamatiov, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda İstanbul'da yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, DEAŞ'a yönelik ortak bir operasyon düzenleyerek önemli bir başarıya imza attı. Santa Maria İtalyan Kilisesi'ne 28 Ocak'ta yapılan saldırının başarısızlıklarından olan Viskhan Soltamatiov, MİT'in titiz çalışmaları sonucunda İstanbul'da yakalandı. Soltamatiov'un, saldırıda kullanılan silahı temin eden kişi olarak tespit edildiği belirtildi. DEAŞ'ın sözde Horasan Vilayeti'ne (ISKP) bağlı olduğu kayıtlı terörist, Türkiye'ye yönelik faaliyetlerde bulunduğu da itiraf etti.

DEAŞ'ın Türkiye'deki Yapılanması Çözüldü

MİT'in yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda, Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıların DEAŞ hücresinin Türkiye'deki yapılanması deşifre edildi. ISKP İstanbul sorumlusu ve beraber hareket eden kişilerin daha önce tespit edilmesiyle sözde misafirlerhanelerine yönelik baskınlar yapıldı. Operasyonlarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirilirken, DEAŞ'ın Türkiye'ye yönelik yeni saldırı planları da engellendi.

DEAŞ'ın Adam Kazanma ve Finans Kaynakları Ortaya Çıkarıldı

Yakalanan terörist Viskhan Soltamatiov'un yaptığı ifadede, DEAŞ'ın kazanç elde ettiği, kritik bilgilerle ilgili finans ve lojistik faaliyetlerinin ortaya çıktığı ortaya çıktı. Saldırının ayrıntılarını paylaşan Soltamatiov, ISKP'nin Türkiye'deki sinagog ve kiliselerin yanı sıra Irak Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı planları üzerinde faaliyet gösterdiğini itiraf etti.

DEAŞ'ın Türkiye Planları MİT Sayesinde Engellendi

MİT'in yürüttüğü operasyonlar kapsamında Aralık 2023'te DEAŞ'ın Türkiye'deki dini yapıları ve yabancı misyonlara yönelik saldırı girişimleri başarıyla durdurulmuştu. Örgüte ait birçok dijital materyal ele geçirilmiş, çok sayıda örgüt mensubu yakalanmıştı. Viskhan Soltamatiov'un yakalanması, Türkiye'de DEAŞ'a yönelik mücadelede önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER