© Royal Haber

kariyeriniz İçin Bilinmesi Gereken 5 önemli Dil

Hangi dili öğrenmem daha faydalı olur? Kariyer yapmak için hangi dil önemli? Öğrenmesi kolay diller hangileri?

Kariyer hayatınızda bir adım önde olmanız için rakiplerinizde her zaman bir adım önde olmanız gerekir. Sizi rakiplerinizin önüne geçirecek olan konulardan biriside dildir. Öğrendiğiniz diller iş hayatınız da başarınızı şüphesiz artıracaktır. Peki öğrenmeniz gereken en önemli diller hangileridir hep birlikte bakalım.

İNGİLİZCE: Günümüz de İngilizce kesinlikle bilinmesi gereken bir dildir. İngilizce bilmeniz sizi rakiplerinizin önüne geçirmede tek başına etkili olmayacaktır ancak onlarla aynı seviyede olmanızı sağlayacaktır. Çünkü İngilizce şuan “dünyanın ortak dili” olarak bilinmekte.

İSPANYOLCA: İspanyolca dilini öğrenmeniz iş hayatınız için İspanya, Latin Amerika ve Amerika Birleşik Devletlerinde size ayrıcalık sağlayacaktır. Zorluk derecesi kolay olarak geçer. Üstelik İngilizce bilenler için İspanyolca daha da kolay öğrenilir bir dil olacaktır.

ARAPÇA: Dünyada ortak kullanılan dillerde beşinci sırada Arapça gelmektedir. Arapça Türkiye içinde öğrenilmesi gereken en önemli dillerden biridir bunun sebebi ise potansiyel ekonomik ve diplomatik çıkarların söz konusu olmasıdır. Arapça öğrenilmesi zor bir dildir ve yaklaşık olarak 88 haftalık bir eğitim sürecine ihtiyaç vardır.

RUSÇA: Rus iş adamları İngilizceyi pek konuşmamaktadır. Bu yüzden Rus iş adamlarının pek çoğu sadece Rusça bilen şirketlerle iş yaparlar. Yani sizin Rusça bilmenizde sizi rakiplerinizde önde tutacaktır. Öğrenilmesi orta düzeyde zor bir dildir. 44 haftalık eğitim gerektirir.

PORTEKİZCE: İşletmeler için Portekizce öğrenilmesi gereken bir dil çünkü Brezilya ve Afrika’nın bazı bölgelerinde yaklaşık olarak 215 milyon kişi tarafından konuşulur. Türkiye’nin geleceği için önemli bir dil olarak görünen Portekizcenin öğrenim derecesi de kolaydır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER