© Royal Haber

"Son Dakika Haberi... Amca Salim Güran'ın WhatsApp Yazışmalarına Ulaşıldı!

8 yaşındaki Narin Güran'ın trajik ölümüyle ilgili soruşturmada ilk tutuklanan kişi olan amca Salim Güran, yeniden ifadesine başvurulmak üzere adliyeye sevk edildi. İddiaya göre, Salim Güran'ın telefonda sildiği birçok görüşme, ses kaydı ve fotoğraf geri getirilmiş durumda.

8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesine ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Dün gece, sekiz kişinin daha tutuklanmasının ardından, tutuklu amca Salim Güran bugün yeniden ifadeye çağrıldı. Bu gelişmenin nedeni olarak, Salim Güran'ın telefonda sildiği birçok WhatsApp görüşmesi, ses kaydı ve fotoğrafın geri getirilmiş olması gösteriliyor. Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, geri getirilen bu kayıtların ardından Salim Güran yeniden ifadeye çağrılırken, Baro'nun atadığı avukatı kabul etmeyip özel bir avukat tutmayı tercih etti.

Soruşturmada Yeni Gözaltılar ve Tutuklamalar

Soruşturma kapsamında bugün yeni gözaltı kararları da verildi. Narin Güran'ın amcası Fuat Güran'ın eşi gözaltına alınırken, şartlı serbest bırakılan 15 yaşındaki R.A. için yeniden gözaltı kararı çıkarıldı. Sorgu işlemleri sonrası, dün akşam anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Baba Arif Güran ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran "kasten öldürme suçuna iştirak etmek", amca Fuat Güran ise "suç delillerini yok etmek" suçlarından tutuklandı. Ayrıca, kuzenler Muhammet Kaya ve Birsen Güran, yengesi Maşallah Güran, halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy da "suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

Nevzat B.'nin İtirafı ve Tutuklama

İtirafçı olarak ifade veren Nevzat B., savcılıkta verdiği ifadenin ardından 1. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Nevzat B.'nin "çocuğu iştirak halinde kasten öldürme" suçundan tutuklandığı yerel medyada yer aldı. Daha önce, Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül Pazartesi günü çıkarıldığı nöbetçi sulh hakimliğince tutuklanmıştı. Soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER