© Royal Haber

İsrail Helikopteri Gazze'de Çakıldı: Can Kayıpları ve Yaralılar Var

Yaralı bir askeri destek İsrail helikopteri taşıyan Gazze Şeridi'nde düştü. Kazada iki İsrail askeri can kaybederken, yedi asker de yaralandı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, helikopterin düşüşünün "düşman ateşinden" kaynaklandığı belirtildi.

İsrail ordusu, yaralı bir askerin ilerlemesi amacıyla Gazze Şeridi'nin Refah bölgesinde çalışan bir helikopterin düştüğünü bildirdi. Kazada iki İsrail askerinin hayatını kaybettiği, yedi askerin de yaralandığı açıklandı. Ordudan yapılan açıklamada, helikopterin düşmesinin düşman kaynaklı kaynaklanmadığı iddiası ileri sürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Helikopter kazasının ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi'ye yönelik saldırılarına devam ediyor. 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından İsrail'e yönelik geniş kapsamlı saldırılar sonrasında İsrail'in Gazze Şeridi'nin düzenlediği operasyonlarda can ve mal kaybı yaşandı. İsrail'in saldırılarında şu ana kadar en az 16 bin 715'i çocuk, 11 bin 308'i kadın olmak üzere toplam 41 bin 20 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca 94 bin 925 kişi de yaralandı. Enkaz halen altında binlerce ölü rapor edilirken, hastaneler ve eğitim şirketleri gibi sivil altyapı hedefi yönetiliyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda 340'ı karadan işgal sürecinde toplam 706 askerin ödlürüldüğü ve 4 bin 428 askerinin yaralandığını duyurdu. Çatışmalar sırasında 24 Kasım 2023'te başlayıp daha sonra üç gün uzatılan insani ara sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılığında serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoymayı hapsetmeye devam ediyor.

Ayrıca işgal altında Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'te bu yana İsrail askerleri ve İsrailliler tarafından yapılan saldırılarda yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti. Çatışmalar ve insanlık dışı saldırılar, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER