© Royal Haber

Katil İsrail, Lübnan'da çağrı cihazlarını patlattı: Yüzlerce yaralı var

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail'de gerçekleştirilen siber saldırının Hizbullah'ın iletişim için cihazlarının çağrı cihazlarında patlamalara yol açacağını duyurdu. Saldırı sonucunda binden fazla kişi yaralandı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut ve ülkenin çeşitli bölgelerinde, İsrail'in yüksek teknoloji kullanarak çağrı cihazlarına sızması sonucu meydana gelen patlamalar büyük yankı uyandırdı. Lübnan resmi ajansı NNA’ya göre, bu olayda çok sayıda kişi yaralandı ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

Patlamaların Detayları

NNA'nın haberine göre, Beyrut’un güney banliyöleri ve Lübnan'ın birçok bölgesinde çağrı cihazları patlatıldı. Patlamalar, çağrı cihazlarının sahipleri tarafından ellerine alındığı anlarda meydana geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, cihazların sinyal vermesiyle sahiplerinin çağrı cihazlarını eline aldığı ve patlamanın bu esnada gerçekleştiği görülüyor.

Sağlık Durumu ve Acil Önlemler

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, patlamalar sonucunda yüzlerce kişinin yaralandığını açıkladı. Bakanlık, acil servislere gelen yüksek sayıda yaralıyla ilgilenmek için tüm sağlık çalışanlarına göreve çağrı yaptı. Ayrıca, vatandaşlardan kan bağışında bulunmaları ve ambulanslara öncelik vermeleri istendi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, çağrı cihazlarının kullanılmaması konusunda uyarıda bulundu. Başkent Beyrut'ta, ambulans hareketliliği dikkat çekerken, Lübnan askerleri de şehirdeki kaos ve trafik yoğunluğunu azaltmak için caddelerde konuşlandı.

İran Büyükelçisi de Yaralandı

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars’a göre, Lübnan’daki patlamalarda İran’ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani de yaralandı. Fars’a dayandırılan habere göre, Emani’nin hafif yaralandığı ve hastanede gözlem altında olduğu belirtildi. Ancak, bu bilgi henüz İran’dan resmi olarak doğrulanmadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER