© Royal Haber

Bakan Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması: 'Düşüş' için tarih verdi

Enflasyon verileriyle ilgili açıklamada bulunan Bakan Şimşek "Dezenflasyon belirginleşiyor. Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyondaki düşüşe dikkat çekerek dezenflasyon sürecinin belirginleştiğini söyledi. Bakan Şimşek, yıllık enflasyonun son üç ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 seviyesine düştüğünü açıkladı.

AYLIK ENFLASYON VERİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ağustos ayında geçici unsurların etkisiyle aylık enflasyonun yüzde 2,5 olarak gerçekleştiğini belirten Şimşek, yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar hariç tutulduğunda ise bu oranın yüzde 1,4 olduğunu ifade etti. Ayrıca, aylık gıda enflasyonunun 4 yıl aradan sonra ilk kez negatif olarak gerçekleştiğini vurguladı.

ENFLASYONUN ANA EĞİLİMİNDE DÜŞÜŞ BEKLENTİSİ

Bakan Şimşek, güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş beklediklerini belirtti. Yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşeceğini öngördüklerini de ekledi.

ÖZEL SEKTÖRE ÇAĞRI YAPTI

Program hedeflerine ulaşma konusunda kararlı olduklarının altını çizen Şimşek, özel sektörün düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında maliyet ve stok yönetimini iyileştirmesinin, ayrıca verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanmasının önemine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER