© Royal Haber

YSK'dan yeni karar: Siverek, Halfeti ve Ürgüp'te seçimler yenilenmeyecek

YSK (Yüksek Seçim Kurulu), Şanlıurfa'nın Siverek ve Halfeti ilçelerinde seçimlerin yenilenmesine dair alınan kararları kaldırdı. Bu kararla, önceki günlerde belirlenen seçim sonuçlarının geçerli olduğu açıklandı.

YSK, yerel seçimlere yönelik yapılan itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Şanlıurfa İl Seçim Kurulu'nun Halfeti ve Siverek ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararlarına yapılan itirazlar ele alındı. YSK, her iki ilçede seçimlerin yenilenmesi kararını kaldırdı.

Ayrıca, CHP'nin Nevşehir Ürgüp ilçesinde İl Seçim Kurulu tarafından alınan seçimin yenilenmesi kararına yönelik itirazı da YSK tarafından kabul edilerek, Ürgüp'te seçimlerin yenilenmeyeceği kararı verildi.

Siverek'te, kesin olmayan sonuçlara göre AKP adayı Ali Murat Bucak %40.23, Yeniden Refah Partisi adayı Hasan İzol %40.17 oy almıştı. Halfeti'de ise DEM Parti adayı Mehmet Karayılan %39.45, AKP adayı Şeref Albayrak %33.64 oy oranına sahipti. Ürgüp'te ise CHP'nin adayı Ali Ertuğrul Bul 5,170, MHP'nin adayı Mustafa Öz 5,134 ve AKP'nin adayı Fahri Yıldız 3,599 oy almıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER