© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kumpas mesajı: Kuklayı da kuklacıyı da biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz." şeklinde konuştu. Bu sözlerle, devletin güçlendirilmesi ve demokratik süreçlerin korunması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında şu açıklamalarda bulundu

İşte konuşmasından önemli satır başları:

- Parti olarak örselemeye çalışanlara karşı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. AK Parti'nin temel özelliklerinden biri, her adımı istişare ile atmış olmasıdır. Bu geleneği güçlendirerek sürdüreceğiz ve önümüzdeki hafta istişare toplantımızı gerçekleştireceğiz. Milletvekilleriyle 7-8 Haziran'da, belediye başkanlarıyla da 1-2 Temmuz'da bir araya geleceğiz. Kongrelerimizle ilgili takvimi de yakında ilan edeceğiz.

- Partinin siyaset anlayışında görev almak kadar gerektiğinde bir eri olarak çalışmak da büyük bir şeref olduğunu belirtti. Kongre süreçlerini bir bayrak yarışı olarak gördüklerini ve yorulan arkadaşları dinlenmeye alıp, yeni ve dinamik arkadaşlarla yola devam edeceklerini ifade etti.

- Hayat pahalılığı, fırsatçılık ve öğretmenlere yönelik şiddetle mücadelede yasal düzenlemelerin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Meclis tatile girmeden önce bu konularda yasal düzenlemelerin çıkarılması gerektiğini belirtti.

- Sivil anayasanın günlük siyasetin geçici tartışmalarına kurban edilmemesi gerektiğini ve aceleci olmadan somut adımların atılması gerektiğini ifade etti. Yapıcı ve uzlaşmacı bir tutum izleyeceklerini belirtti.

- 31 Mart seçimlerinin bir güven oylaması olmadığını, seçmenin tercihlerine bir kırılma olmadığını ancak mesajın alındığını ve gereğinin yapılmaya başlandığını ifade etti. Hatalı değerlendirmeler yapanların yollarını ayıracaklarını belirtti.

- AK Parti'nin her zaman seçim olacakmış gibi hazır olduğunu ve asla rehavete tahammül etmediklerini ifade etti. Bürokratik vesayete fırsat vermeyeceklerini vurguladı.

- Türkiye'de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı olduğunu ve bu yönde çaba gösterdiklerini belirtti. FETÖ'ye diyet borcunu ödemek isteyenlerin boş durmadığını ve bunların kim olduğunu çok iyi bildiklerini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER