© Royal Haber

Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilk

Mor Efrem Süryani Kilisesi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılmasıyla birlikte büyük bir törenle İstanbul’da açıldı. Mor Efrem Suryani kilisesi nerede?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakanlık döneminde kilise inşası için yer bulunması talimatını vermişti. 2019’ da temelleri atılan kilisede sona gelindi. Kilisenin inşası Mart 2023’te tamamlanmıştı ancak 6 Şubatta gerçekleşen deprem nedeniyle açılış tarihi ertelenmişti.
İstanbul’a bağlı Bakırköy ilçesinde bulunan Süryani Ortodoks Kilisesi, 8 Ekim 2023’ te açıldı.
Türkiye Cumhuriyet Tarihi’nde inşa edilen ilk kilise olma özelliği taşıyan yapıt, 750 kişiyi ağırlayacak şekilde tasarlandı.
Katılımcıları selamlayarak açılış konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Orta Doğu tarihini bilenler şu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyor. Bugün bölgemizdeki sorunların tamamının kökeninde, Filistin meselesi bulunuyor. Bu mesele hakkaniyete uygun bir şekilde çözülmedikçe, bölgemiz barışa hasret yaşamaya devam edecektir. Orta Doğu’ya kalıcı barışın gelebilmesi ancak Filistin-İsrail sorununun nihai bir çözüme kavuşturulmasıyla mümkündür” dedi.

ÇOK MUTLUYUZ!

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında açılan kilise açılışında, İstanbul Süryani Kadim Vakfı Sait Susin’ de yer aldı. Açılışta konuşan Susin “Bu kilise, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana inşa edilen ve kapılarını açacak ilk kilisedir. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER