© Royal Haber

Papua Yeni Gine 7.0 Büyüklüğünde Depremle Sallandı!

Papua Yeni Gine'de bugün 6.9 ila 7.0 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Yetkililer, depremin yerin 35 kilometre altında gerçekleştiğini belirtti. Henüz hasar ve can kaybıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak depremin etkisinin şiddetli olduğu ve yerel bölgelerdeki binalarda ciddi hasarlar oluştuğu bildiriliyor.

Dünyanın en çok depremin yaşandığı ve ateş çemberi olarak bilinen Pasifik Havzası'nda yer alan Papua Yeni Gine'de bugün 6.9 ila 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), depremin büyüklüğünü 6.9 olarak duyurdu. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, yerel saatle sabah 6:22'de (2022 GMT Cumartesi) yaklaşık 35 kilometre (21 mil) derinlikte gerçekleşen depremde "tsunami tehlikesi" bulunmadığını belirtti.

Papua Yeni Gine, sık sık depremlerle ve doğal afetlerle karşı karşıya olan bir bölge olarak biliniyor. Ancak, bu son depremin ardından şimdilik büyük bir tsunami tehlikesi bulunmamakla birlikte, yerel yetkililer ve sismologlar olayı yakından takip ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER