© Royal Haber

Karar Verildi: İmamoğlu'na siyasi Yasak Geldi Mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen bir ihale ile ilgili açılan davanın duruşması, bugün görüldü. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen bir ihale ile ilgili "ihaleye fesat karıştırma" suçlamasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, bilirkişi raporları arasındaki uyuşmazlık nedeniyle 2 Ekim 2024 tarihine ertelendi.

Savcıdan Yeni Bilirkişi Talebi

Duruşmaya, İmamoğlu'nun yanı sıra davada tutuksuz yargılanan 7 sanığın avukatları ile İçişleri Bakanlığı'nın avukatı katıldı. Savcı, soruşturma ve kovuşturma aşamasında alınan bilirkişi raporları arasında önemli bir çelişki olduğunu belirterek yeni bir bilirkişi raporu alınmasını talep etti. Mahkeme, 3 kişilik yeni bir bilirkişi heyetinden rapor alınmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Siyasi Yasak Talebi Dikkat Çekiyor

Dava, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle sürdürülüyor. Aynı zamanda, siyasi yasak talebi de kamuoyunun dikkatini çeken bir diğer önemli unsur olarak öne çıkıyor. İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde ihale şartlarına uymayan bir firmaya ihale verdiği iddiaları üzerine açılan davanın sonucu, İmamoğlu'nun siyasi kariyerini etkileyebilecek kritik bir süreci ifade ediyor.

Yeni Duruşma Tarihi: 2 Ekim 2024

Mahkeme, bilirkişi raporlarının hazırlanmasının ardından davaya 2 Ekim'de kaldığı yerden devam edecek. Dava süreci, Ekrem İmamoğlu'nun gelecekteki siyasi pozisyonunu belirleyecek önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

Kamuoyunun merakla takip ettiği bu dava, hem yerel hem de ulusal düzeyde geniş yankı bulmaya devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER