© Royal Haber

Gizem Karaca kimdir?

Ünlü oyuncu Gizem Karaca Ekmekçi kimdir?

Gizem Karaca, 7 Eylül 1992'de İstanbul'da dünyaya geldi. Annesi Münevver Karaca, babası Cüneyt Karaca'dır. Aslen anne tarafından Arnavut, baba tarafından Selanik göçmenidir. Küçükken ailesinin yurt dışına taşınmasıyla, çocuklu ABD ve Kanada'da geçti.  İlkokulu ABD'de, ortaokulu Kanada'da bitiren Karaca, lise yıllarında Türkiye'ye döndü. Lise bittikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı.

Kariyer hayatı
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandıktan sonra zor geçen derslerden kaçmak için güzellik yarışmasına katılmaya karar vermiş, Miss Turkey 2011 güzellik yarışmasına katılmış ve 2. olmuştur. Yarışmadan hemen sonra gelen dizi tekliflerini değerlendirmiş ve 2012 yılında Show TV'de yayımlanan Eve Düşen Yıldırım adlı dizide başrol oynarayak, oyunculuk kariyerine adım atmıştır. 
Aynı yıl Adını Feriha Koydum isimli ikinci dizisinde de başrolde "Güneş Sancaktar" karakterini canlandırmıştır.13. bölümün ardından dizi yayından kaldırıldığı için bir süre Amerika'ya gidip New York Film Akademisi'nde oyunculuk eğitimi alan Gizem Karaca, 2013 yazında Benim Hala Umudum Var ile oyunculuğa devam etmiştir. Karaca 2014 yılı Haziran ayında Star TV'de yayımlanmaya başlayan Güzel Köylü adlı dizide Mehmet Ali Nuroğlu ve Berk Cankat ile beraber başrol oynadı. Dizi, 17 Haziran 2015 tarihinde sona erdi. 

Gizem Karaca evli mi?
Gizem Karaca, 16 Eylül 2017 tarihinde işletmeci Kemal Ekmekçi ile evlendi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER