© Royal Haber

Gazze'de İsrail Zulmü: 7 Ekim'den Beri 5 Bin 826 Öğrenci Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ederken, Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 5 bin 826 Filistinli öğrencinin hayatını kaybettiğini, 9 bin 570 öğrencinin ise yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu, 'savaş durumu alarmı' ilan ederek Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail güçlerinin yaklaşık 6 aydır abluka altındaki Gazze Şeridi ve işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda hayatını kaybeden ve yaralanan öğrencilerle ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada, İsrail'in saldırıları sebebiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 5,826 Filistinli öğrencinin öldüğü, 9,570 öğrencinin yaralandığı belirtildi. Batı Şeria'da ise bu süre zarfında 55 öğrencinin hayatını kaybettiği, 329 öğrencinin yaralandığı ve 103 öğrencinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İsrail saldırılarında 408 okulun hedef alındığı ve Gazze'deki saldırılarda 264 öğretmen ve eğitim çalışanının öldüğü, 960'ının yaralandığı bildirildi. Gazze Şeridi'nde 620 bin Filistinli öğrencinin eğitimden mahrum kaldığı ve çoğunun İsrail saldırıları nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığı vurgulandı.

Ayrıca, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarda 65'i Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı ve 286'sı Filistin hükümetine bağlı, toplam 351 okulun vurulduğu kaydedildi.

Son 6 ayda İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda en az 14,280'i çocuk, 9,340'ı kadın olmak üzere 32,414 Filistinli öldürüldü, 74,787 kişi yaralandı. Binlerce kişinin enkaz altında kaldığı, sığınak olarak kullandıkları hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının tahrip edildiği de belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER