© Royal Haber

DMM Açıkladı: Ankara mitinginde pankart açanlar gözaltına alındı mı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ankara Mitingi'nde pankart açanlar gözaltına alındı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında dolaşan "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Ankara Mitinginde pankart açanlar gözaltına alındı" şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'nde izinsiz pankart açan 5 kişilik grubun, herhangi bir provokasyon olmaması adına miting alanı dışına çıkarıldığı ve güvenli bir şekilde alandan uzaklaştırıldığı belirtildi. Ayrıca, söz konusu şahıslara karşı herhangi bir gözaltı ya da yasal işlem uygulanmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "İddiaların aksine, şahıslara yönelik herhangi bir gözaltı veya işlem bulunmamaktadır. Asılsız iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur." ifadelerine yer verildi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER