© Royal Haber

Cod Enerji için şok iddia

TRKayseri.com sitesi, Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde faaliyet gösteren Cod Enerji'nin, Zamantı Irmağı'nda yaşanan balık ölümlerine neden olduğunun iddia edildiğini yazdı.

Zamantı Irmağı'nın geçtiği Pınarbaşı, Tomarza ve Yahyalı ilçelerinde yaşanan balık ölümleriyle iligli bir yazı yayımlayan TRKayseri.com isimli internet sitesi, bölgede yer alan Cod Enerji'nin bu durumdan sorumlu olduğunun iddia edildiğini yazdı. www.TRKayseri.com, Cod Enerji'nin bu ölümlere önem almak yerne barajlara balık bırakma etkinliği yaparak, durumun tirajı komik bir hale gele geldiğini de ifade etti.

COD ENERJİ ZAN ALTINDA:
''Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nden doğan ve Sehyan Nehri havzasını besleyen Zamantı Irmağı'nda tarihinde görülmemiş şekilde yaşanan balık ölümlerinin bir enerji firmasından çıkan atıklardan meydana geldiği iddiaları gözleri o bölgende son dönemin popüler şirketlerinden Cod Enerji'ye çevirdi'' cümleleriyle haberine başlayan TRKayseri.com sitesi, milyonlarca balığın telef olmasında Cod Enerji'den sızan zehirin rolü olduğuna dair tepkilerin yer aldığını belirtti. Gözlerin Kayseri Valiliği ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'te olduğunu da ifade eden www.TRKayseri.com sitesi ''Olayın bu denli trajikomik olmasına rağmen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün yanı sıra Pınarbaşı Belediyesi'nin ve Kayseri Valiliği'nin de olayla ilgili artık net ve önemli adımlar atma beklentisiyse Pınarbaşı İlçe halkının yanı sıra Tomarza ve Yahyalı'da da karşılık buldu. Herkesin üyük övgüyle ve sevgiyle bağrına bastığı Vali Gökmen Çiçek'in de konuya el atması ilçe halkının en büyük beklentisi'' şeklinde ifadeler kullandı.

PINARBAŞI'NDA NELER OLUYOR?:
TRKayseri.com sitesinin haberine göre; Pınarbaşı İlçesi'nde, zehirli sıvı ve gübre atıklarını üretebilecek tek tesisin Cod Enerji'ye ait olduğu yönünde iddiaların Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Pınarbaşı Belediyesi tarafından da karşılık bulmadığı hatta bu konuyla alakalı fabrikada hiç bir incelemede de bulunulmadığı söylentileri de kafalarda soru işareti uyandırdı. Balık ölümleriyle ilgili zan altında kalan Cod Enerji'yle ilgili hiç bir hamlesi olmadığı iddia edilen Tarım İl Müdürlüğü'nün aynı firmanın barajlara balık bırakma etkinliğini kutlaması olaya farkı bir boyut kazandı. Zira, balık bırakma etkinliğinin en büyük destekçilerinden birinin bu duruma sebep olduğu iddia edilen COD Enerji Firması olması sadece Pınarbaşı İlçesi'nde değil Yahyalı ve Tomarza'da da tepki çekti. Ölümlerin peşi sıra yapılan araştırmalarda balık ölümlerinin zehirli sıvı ve gübre atıklarında kaynaklandığı bu nedenle de doğal hayata büyük zarar verdiği söylenen balık ölümlerinin sebebi olarak gösterilen Cod Enerji'nin konu hakkında hiç bir savunma ve açıklama yapmaması da halkta büyük tepki uyandırdı. Bu tepkilere karşılık barajlara balık bırakma etkinliği yapan Cod Enerji'nin, tedbir almak yerine farklı bir girişimde bulunması da kamuoyunda trajikomik bir vaka olarak adlandırıldı.

VALİ ÇİÇEK VE VALİ GÜNAYDIN ZİYARET ETMİŞTİ:
Yaptığı yatırımlar ve üstlendiği sorumluluk projeleriyle büyük taktir toplayan Cod Enerji firmasına şimdiki Kayseri Valisi Gökmen Çiçek incelemelerde bulunmak ve bilgi almak için ziyarette bulunurken, bir önceki Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu'da ziyaretlerde bulunmuştu. COD Enerji Üretim A.Ş. yetkilisi Cemil Demirel, aynı zamanda Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu'nun damadı olması nedeniyle de özel bir yere sahip.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER