Çerkez Peyniri coğrafi işaret aldı
GÜNDEMKayseri Birleşik Kafkasya Derneği tarafından üretilen ve satışa sunulan Çerkez Peyniri, coğrafi işaret aldı. Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü, peynir satışından elde edilen gelirin öğrencilere burs olarak dağıtıldığını söyledi.
Royalhaber - Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü, ürettikleri Çerkez Peyniri'nin coğrafi işaret aldığını ifade etti. Başkan Görücü, siparişlere yetişemediklerini söyledi.
Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği tarafından üretilen ve satışa çıkarılan, geliri ile de öğrencilere burs verilen Çerkez Peyniri, coğrafi işareti aldı ve Kayseri'nin tescilli ürünleri arasına girdi. Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü, EtvKayseri ekranlarında üretilen Çerkez Peyniri'nin çok beğenildiğini ve siparişlere yetişemediklerini söyledi. Başkan Görücü, "Çerkez peynirinin coğrafik işareti bir ilk odu. Kayseri şehrimizde 16.işaret. Coğrafik işaretli olduğu için de tercih ediliyor. 8-10 ay kendisini vakumlu haliyle koruyabilen bu peynir, Uzunyayla bölgesinin sütüyle yaılıyor. Özellikle Ankara, istanbul, İzmir gibi şehirlerden çok sipariş alıyoruz. Ürettiğimiz Çerkez Peyniri'nin yüzde 80'ini Kayseri Büyükşehir Belediyesi alıyor. Kaytur restaurantlarında çok rağbet görüyor. Gerisini de farklı bayilere satıyoruz" dedi.
Geliri burs!
Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği tarafından üretilen ve satışa Çerkez Peyniri'nden elde edilen gelir de, öğrencilere burs olarak veriliyor. Başkan Görücü, "Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği olarak kurduğumuz sistem ile Çerkez Peyniri üretiyoruz. Bu ürettiğimiz ve sattığımız peynirden elde ettiğimiz geliri de öğrencilere burs olarak veriyoruz. Geçen yıl 300 öğrenciye 900 bin TL'ye yakın bir burs verdik" açıklamasında bulundu.
İlginizi Çekebilir