© Royal Haber

Arı Sokmasının Faydaları

Bir arı sokması, bilinenin aksine yalnızca zehrini bırakmaz. Arı sokması faydaları incelendiğinde; anti-enflamatuar ve ağrı azaltıcı maddelerle birlikte, ortaya çıkan karışımda yaklaşık 18 ila 20 doğal olarak oluşan antibiyotik ve antiviral bulunabildiği görülür.

Arı Sokması Neden İyidir
Bağışıklık sistemi üzerinde de olumlu etkileri olan arı zehri, bağışıklık yanıtını artırabilir ve bağışıklık sistemini düzenleyebilir. Bu, vücudun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı daha etkili bir şekilde savaşmasına yardımcı olur. Cilt sağlığına gelince, arı zehri antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Arı sokması bağışıklık sistemini güçlendirir mi?
Arı zehrinin vücuda verilmesi bağışıklık sistemini güçlendirerek, hastalığın olumsuz etkilerini azaltır. Diğer bir yolda arı zehri içeren kremlerin ilgili bölgelere sürülerek kullanılması şeklindedir.

Arı Zehri Şifalımı?
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Yönetmeliği, bal, polen, propolis ve arı sütünün özellikle 'bağışıklık sistemini destekleyici' olarak, arı zehrinin ise özellikle 'kas-iskelet sistemi' sorunlarına' karşı kullanılabileceğine işaret eder” dedi.

Arı zehiri hangi hastalıklara iyi gelir?
Apiterapi birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bunlardan bazıları:

İltihaplı eklem romatizması Cilt hastalıkları Sinir sistemi hastalıkları Kalp damar rahatsızlıkları Mensturel ağrıları Eklem ağrıları Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi MS (Multipl skleroz) hastalığı Endokrin sistemi hastalıkları  Karpal tünel sendromu, fasiyal paralizi gibi nörolojik hastalıklar Varis, hipertansiyon, reynaud hastalığı gibi kardiyovasküler hastalıklar 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER