© Royal Haber

Arabası olanlar bu kararı bekliyor

Trafik sigortasıyla ilgili, yönetmelikte önemli değişiklikler yapıldı. Prim teklifi alamayan araç sahipleri, hangi araç grubundan olursa olsun, trafik sigortasında havuz kapsamına alınacak ve azami prim tutarlarına Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) karar verecek.

Arabası olan milyonlarca vatandaş dört gözle bu kararı bekliyordu. Kimileri fiyatların yükselişinden yakınırken “ Sigorta şirketleri serbest tarife istiyorlarmış, yüksek olan fiyatlar serbest olursa daha da yükselecek. Zaten zorunlu olduğu için yaptırıyoruz. Artık yaptırmayız” diyerek sitemde bulunuyorlardı.

Belirlenen süre içerisinde, zorunlu trafik sigortasından prim teklifi alamayanların azami prim tutarı SEDDK tarafından belirlenecek.
SEDDK’nın Resmi Gazetede yayınlanan, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında, tarife uygulama esaslarına ilişkin yönetmeliğe bir yenisi daha eklendi.
Eklenen yeni maddeye göre SEDDK, belirlenen süre içerisinde, azami sigorta primi alamayan araç sahiplerinin, araçlarının bulunduğu risk gruplarına bakılmadan, Riskli Sigorta Grubu havuzuna alınmasına ve uygulanacak azami prim tutarlarına karar vermeye yetkisi olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER