© Royal Haber

Yüksek Kolesterol Nedir?

Kolesterol rahatsızlığı vücutta bulunan damarların sertleşmesidir. İyi ve kötü olmak üzere 2 türü bulunur. Kolesterol vücudun düzeninde önemli rol oynar. Kolesterol eksikliği ve yüksekliği olmak üzere 2 ye ayrılır...

Kolesterol fonksiyon bozukluğuna sebep olur. Kolesterol fazlalığı ise damarların tıkanmasına neden olur. Damar tıkanması zamanla kişiyi kötü rahatsızlıklara sürükleyebilmektedir. Kolesterol şakaya alınmayacak derece ciddi bir rahatsızlıktır. En kısa süreçte bir doktora gidilmelidir. Erken teşhis hayat kurtarır.

Kolesterolün iyi ve kötü huylu olduğundan bahsetmiştik. Yüksek kolesterol sinsi bir rahatsızlıktır. İçten içe hastayı yer. Gözle görülür derece de bir belirtisi yoktur. Ama tehlikeli bir rahatsızlıktır. Ani kalp krizi sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayı da ani ölümler  meydana gelir. Kolesterolün sebeplerinden bahsedecek olursak kişiden kişiye değişen bir durumdur. Kolesterol sebeplerine bakacak olursak her kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Cilt tabakasında biriken kabarcıklardır. Cilt tabakası olarak el kol ve göz çevresi olarak söylenebilir. Bu tür şeyler sadece belirli kişilerde olabilir. Bazı kişilerde görülmeyebilir. Bunu anlamak için kolesterol testi yaptırmak gerekir. Kolesterol hastalığı olan kişiler ; de bir yükselme olduğunda hemen anlaşılır. Tere yağ, yağlı et, süt, peynir kaymak gibi ürünler yükselmeye sebebiyet verir. Yüksek kolesterol fazla kilo ve ilaçlardan kaynaklanmaktadır.

Yüksek kolesterol hastalığını önlemek için sağlıklı besinler tüketilmelidir. Aşırı yağlı ve tuzlu besinlerden kaçınmak gerekir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER