© Royal Haber

Ülser Nedir Ülserin Tedavisi Nasıl Olur ?

Halk arasına en fazla görülen hastalıkların başında gelen ve sindirim rahatsızlığı. Mide sancısı gibi belirtileri bulunan Ülser'in sebebi ve tedavisi için yapılması gerekenler haberimizde...

Toplumda çok sık görülen hastalıklar arasında yer alan Ülser, sindirim rahatsızlığı. Mide rahatsızlığı gibi sorunların ana sebebidir. Büyük oranda erkeklerde ve de özellikle orta yaş üstü olanlarda görülen Ülser, sindirim sisteminin en fonksiyonlu kısmını oluşturan yemek borusu, mide ve mideden sonra gelen kısım olan on iki parmak bağırsağında oluşan yaralar nedeniyle meydana gelir.

Ülser Belirtileri:
Ülserin yüzde doksan belirtisi geğirme, midede duyulan yanma hissi ve oluşan ağrılardır. Hissedilen ağrı ataklarından yenilenmesiyle anlaşılır. Ülser, tekrarlayan mide yanmaları olarak açıklanabilir. İlerlemiş vakalarda kusma, bulantı hatta ağızdan kan gelmesi görülebilir. Tuvalette de kan gelmesi Ülser'in ileri derece olduğu anlamını taşımaktadır.

Ülser Tedavisi:
Ülser tedavisi öncesinde, endoskopi ile kesin teşhis konulduktan sonra tedavi sürecine geçilir. Kansere dönüşme ihtimali binde bir gibi bir orandır. Ülser tedavisi asit dengeleyici, asit bastırıcı ilaçlarla kontrol edilmektedir. Antibiyotikle tedavi edilebilen Ülser, doktor kontrolünde yapılan bakteri testiyle tamamen düzelme eğilimi gösterir. İyileşme göstermeyen hastalıklar için ameliyat yolu gözükebilir.

Ülser‘in Nedenleri:
* Günde on taneden fazla sigara,
* Alkol ve sigara
* Aşırı baharatlı yiyecekler
* Sindirimi zor sakatat türü besinler
* Stres
* Kullanılan bazı ilaçların yan etkisi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER