© Royal Haber

UEFA'dan Fenerbahçe'ye Rekor Gelir! Kulüp Kasa Doldurdu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçına Union Saint-Gilloise karşısında çıkacak. Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundan başlayan sarı-lacivertliler, burada Lugano’yu eleyerek bir üst tura yükseldi. Bu başarı, kulüp kasasına önemli bir gelir sağladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’ndeki yolculuğuna devam ederken, dikkat çeken bir finansal başarıya imza attı. Sarı-Lacivertliler, Kupa 2’de final hedeflerken, ilk maçına 26 Eylül Perşembe günü Union Saint-Gilloise karşısında çıkacak. Ancak, temsilcimizin şu ana kadar elde ettiği gelirler de oldukça dikkat çekici.

Avrupa Macerasına Başlangıç

Fenerbahçe, Avrupa serüvenine Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda başladı. Bu aşamada Lugano’yu eleyerek 200 bin Euro gelir elde etti. Ancak 3. ön eleme turunda Lille’e mağlup olan Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne geçiş yaptı.

Garanti Gelirler ve Toplam Gelir

UEFA Avrupa Ligi’ne geçişiyle birlikte Fenerbahçe, önemli bir finansal kazanç sağladı. Kulüp, Avrupa Ligi’ne ayak bastığı için 4.1 milyon Euro’luk bir ayak bastı parası aldı. Ayrıca, market gelirlerinden toplamda 7.4 milyon Euro’yu garantiledi. Bu gelirlere, Avrupa’daki lig aşaması maçlarının başlamadan önce kasaya giren toplam 11 milyon 700 bin Euro da eklenmiş oldu.

Fenerbahçe’nin Avrupa’daki bu mali başarıları, kulübün finansal durumunu güçlendirirken, Avrupa Ligi’ndeki performansını da daha fazla destekleyecek. Temsilcimizin, Union Saint-Gilloise karşısında göstereceği performans merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER