© Royal Haber

Son Dakika Haberi... 3 Bakan Diyarbakır'a Gidiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8 yaşındaki Narin Güran’ın mezarını ziyaret etmek üzere Diyarbakır’a gidecek. Bakan Özdemir, Narin için adaletin sağlanmasının herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, "Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile birlikte, Diyarbakır’da hayatını kaybeden 8 yaşındaki Narin Güran'ın mezarını ziyaret edeceklerini açıkladı. Bakan Özdemir, Narin Güran cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Narin, hepimizin evladıdır. Bu anlamda Narin için adaletin tecelli etmesi hepimizin boynunun borcudur" ifadelerini kullandı.

Gazi Kadınlar Buluşması etkinliğinde konuşan Bakan Özdemir Göktaş, "Narin kızımızı hayattan koparan kişi veya kişilerin en ağır cezayı almaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi. Bakan Özdemir, Narin’in ölümünden sonra devletin tüm kurumlarının hızlı bir şekilde arama çalışmalarına başladığını, ancak acı haberin geldiğini belirtti.

Bakan Özdemir, "Bakanlık olarak sahada tüm ekiplerimizin sürecin en başından itibaren psikososyal destek hizmeti sağladık. Bakan Yardımcımız, Narin kızımızın cenaze törenine iştirak etti. Bugün de Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımızla birlikte Diyarbakır’da yavrumuzun kabrini ziyaret edeceğiz" dedi.

Ayrıca Bakan Özdemir, sürecin her detayının aydınlatılacağına ve sorumlu herkesin hesap vereceğine dair güvence verdi. "Bu elim olayın siyasi bir malzeme haline getirilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz" diyerek, adaletin sağlanması konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Narin Güran’ın cinayeti, kamuoyunda büyük bir üzüntüye ve tepkilere yol açarken, yetkililer bu olayın aydınlatılması ve adaletin sağlanması için tüm çabalarını sürdüreceklerini belirtiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER