© Royal Haber

Nasırın Neden Olur? Nasırın tedavi Yöntemi Nedir?

Nasırın oluşmasının ana nedeni ayağın birkaç yerinde basınç nedeniyle meydana gelen ayağa yapılan basınçtır.

Cilt aşırı sürtünme ve basınca maruz kaldığı zaman dairesel şekilde sertleşir ve kalınlaşır. Bu durumun meydana gelmesine nasır denir.

Nasırın nedenleri:
Yüksek topuklu ayakkabı, ayağı sıkan ayakkabı, ayağa büyük gelen ayakkabı, zemine yalın ayak basmak, yanlış basma ayağı, ayağın kemik yapısı gibi durumlardan dolayı nasır oluşturur. Nasır ağrılı da olabilir ağrısız da olabilir. Nasır genelde ağır ağrıyla kendini belirtir. Nasır ağrıyla birlikte kalınlaştığında rahatsız eder.

Ser Nasır Nedir:
Kökünden itibaren sertleşmiş nasırdır. Ayak parmağının tepesinde, yan kısmında ve ayağın altında oluşabiliyor. Yumuşak nasır; 4 cm kadar olan, kızarık şekilde ayak parmağının yanında çıkar genelde. Tohum nasırı; topuğun arka ve yan kısmında çıkan ölü cilt hücresinden dolayı oluşan nasırlardır.

Nasır tedavisi nasıl yapılır?
Nasırın tedavisi aslına bakılırsa kolaydır doktora gidip nasıra uygun krem kullanmak ve bunun birlikte şunlara dikkat etmek gerekir. Ayak temizliğine çok önem verilmeli ve ayakkabı seçiminde dikkat edilmelidir. Çoraplarında her gün değiştirilmesi ve kalitesi önemlidir. Bilinçli davrandığınızda hem nasır kaybolur hem de yeniden oluşmasını önlemiş olursunuz. Ayağın nemlenmesi de önemlidir.
Öncelikle nasırlı ayağı yumuşatabilmek için ılık su biraz bekletin. Daha sonra ayağınızı güzelce kuruladıktan sonra nemlendirici kullanın. Ayakkabı giydiğinizde nasır üzerine nasır bandı yerleştirin. Ponza taşı ile ölü hücreyi temizleyebilirsiniz. Gece yatmadan önce ayağınıza soğan ve sarımsak sarıp yatabilirsiniz. Bol bol çiğ sebze ve meyve tüketin. Badem yağı da nasırın yumuşamasına yardımcı doğal bitkilerdendir. Küçükse iyileşmesi daha hızlı olacaktır ama şunu unutmayın nasırın hemen iyileşmesi için temiz olmaya özen gösterin. Şeker hastası iseniz kendi kendinize tedavi yapmadan önce mutlaka doktora başvurmayı unutmayın çünkü sağlık hiç ihmale gelmez.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER