© Royal Haber

Json API Nedir?

JSON: açılım itibariyle Javascript Object Nation anlamında kullanılmaktadır ve Javascript uygulamalarının kullanımına sunulmuş bir veri formatıdır.

JSON veri tipi XML dosyalarından daha az yer kaplayan ve Javascript ile daha hızlı çalışan bir veri formatı ihtiyacı doğrultusunda oluşturulmuştur. Geliştirici ortamlarındaki performansıyla birlikte popüler hale gelerek sadece Javascript uygulamalarında değil pek çok yazılım geliştiriciliği alanında işlem görmeye başlamıştır.

.NET ile yazılmış uygulamalar Java Yazılımları PHP Yazılımları Web tasarım ve web uygulamaları Mobil Uygulamalarda Data Transfer işlemleri

Gibi pek çok alanda artık verilen JSON formatında barındırılmaktadır.

JSON REST API Ne İşe Yarar?
REST API yazılırken oluşturulacak veri kontraktı üzerine sürekli bir kararsızlık sağlanmaktadır, JSON API ise bu sorunun çözülmesini sağlamıştır. JSON API’nın geniş kullanımı sonucunda veri tipini hangi uzantı halinde yapsak? Düşüncesiyle harcanan zamanı yazılım geliştiriciliğine harcar ve daha verimli bir yazılım geliştirme ortamı hazırlarsınız. JSON API ile entegre çalışan client’larınız aktif ise iletilen çoklu istekleri mono request’e indirger ve çoklu network taleplerini ortadan kaldırır bu da akış hızını arttırırken, sistem kullanımını azaltır. JSON API’nin en önemli özelliklerinden birisi kolay anlaşılır olması ve kendini betimliyor oluşudur.

JSON Mobil Uygulama Geliştirme Ne işe Yarar?
Google tarafından, IOS’a rakip olarak geliştirilen açık kaynak kodlu mobil işletim sistemi olan Android son dönemlerde gerek cihaz gerekse uygulama sayısının oldukça yüksek oluşu sebebiyle Dünya genelinde en çok kullanım indeksine sahip işletim sistemi konumuna yükselmiştir. Sizler de Android Software Developer ağına katılmak istiyorsanız son yılların en kullanışlı scriptlerinden biri olan JSON veri formatını mutlaka kodlamanızda kullanmalısınız.  JSON veri tipini kaynak kodunuzda kullanmak için tek yapmanız gerek ise “java-json.jar” kütüphanesini projenize eklemek.  JSON Object ve JSON Array’lerinin koordineli çalışmasıyla elinizde hatasız çalışan bir JSON verisi bulunacaktır. Asıl olarak tüm dillerden bağımsız olan JSON; C, C++, Python, Perl, Java gibi dillere çok benzemektedir. Bu noktada temel seviye java programlama dili bilmeniz dili daha iyi kavrayabilmeniz adına yeterli olmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER