© Royal Haber

Hırvatistan’dan lider dönüyoruz

UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda Milli takım Hırvatistan’ı yendi. Tek gol Barış Alper’den geldi. Vincenzo Montella ilk maçında galibiyet ile tanıştı. Hırvatistan-Türkiye maçı özeti… Hırvatistan-Türkiye maçı kaç kaç bitti. İşte tüm detaylar.

A Millî Takımımız, UEFA EURO 2024 Elemeleri D Grubu altıncı maçında averajla önünde lider durumda bulunan Hırvatistan ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılarımız, karşılaşmayı 30. dakikada Barış Alper Yılmaz'ın kaydettiği golle 1-0 kazandı. İlk yarıda bir çok net pozisyondan yararlanamayan temsilcimiz, ikinci yarıda ise Hırvatistan karşısında zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Ancak gerek defans gerekse Uğurcan Çakır’ın başarılı performansı rakibe gol yollarını kapattı. Maçın hakemi Anthony Taylor’ın 90. Dakikada Hırvatistan lehine çaldığı penaltı düdüğü VAR kararı ile iptal edildi.  İkinci yarıda iki takımda gol bulamayınca karşılaşma 1-0 milli takımımızın üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu sonuç ile birlikte Türkiye puanını 13’e çıkartarak grupta liderlik koltuğuna oturdu.  Osijek şehrindeki Opus Arena'da oynanan müsabakayı İngiltere Futbol Federasyonu'ndan hakem Anthony Taylor yönetti. Mücadelenin yardımcı hakemliklerini Gary Beswick ve Adam Nunn, dördüncü hakemliğini ise Michael Salisbury üstlendi.

Vincenzo Montella ilk maçına çıktı
A Millî Takımımız, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde ilk maçına Hırvatistan karşısında çıktı. İtalyan teknik adam ilk maçında galibiyet sevinci yaşadı.
Üç yıllık sözleşmeye imza atarak görevine başlayan Montella yönetimindeki Ay-Yıldızlı ekip, ikinci maçını ise 15 Ekim'de Konya'da Letonya ile oynayacak.

Hırvatistan ile 12. randevu
A Millî Takımımız, Hırvatistan ile 12. kez karşı karşıya geldi. A Millî Takımımız, rakibiyle yaptığı 8'i resmi, 3'ü özel toplam 11 maçta iki galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgiyle sahadan ayrıldı.
Dördü tarafsız sahada, üçü Zagreb, ikisi İstanbul, biri Eskişehir ve biri de Bursa'daki müsabakalarda Hırvatistan 15, A Millî Takımımız 10 gol buldu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER