© Royal Haber

Güzelliğin Yeni Modası Çikolata maskesi

Mutluluğun en kolay yolu olarak adlandırılan çikolatanın, güzellik konusunda da büyük yarar sağladığı ortaya çıktı.

Mutluluk hormonı salgıladığı yönündeki inanışla, bit çok insanın severek yediği, ancak kilo alma korkusu nedeniyle de kabusu olan Çikolata için yep yeni bir gerçek orttaya çıktı. Çikolata sadece mutluluk hormonu salgılamakla kalmıyor, aynı zamanda güzellik konusunda da büyük yarar sağlıyor.
Çikolatanın kokusundan gelen rahatlama ve içinde bulunan kakaonun yumuşatıcı etkisi nedeniyle birçok konuda faydası olduğu açıklanan çikolatanın, cildin nemlenmesine ve deri hücrelerinin yenilenip gençleşmesine büyük etkisi olduğu ortaya çıktı. Sadece 50 Gram çikolatayla güzelliğe güzellik katmak, vücudu ve cildi gençlentirmenin mümkün olduğunu açıklayan uzmanlar çikolatayı güzellik için kullanabilecek yöntemleri de açıkladı.

Çiko Peeling
50 gram çikolata ve bir kaşık hindistan cevizi tozuyla hazırlanan Çiko Peeling, yüze sürüldüğünde nemlendirme ve cildi gençleştirmede büyük yarar sağlıyor. Bir çok lüks spa merkezinin uygulamaya başladığı söylenen bu peeling yöntemi, normal peelinglere göre daha egzotik olarak adlandırılıyor. 

Çiko Maske
Bir miktar çikolatanın sıcak su kullanılarak eritilmesinin ardından sıvılaşan çikolatanın içine zeytinyağı eklenmesiyle kullanılan Çiko Maske yani Çikolata Maskesi, cildin nemlenmesine ve yüzde bulunan sivilcelerin giderilmesinde büyük rol oynadığı iddia ediliyor. Vücutta ve yüzde kolajen etkinliğini artırarak daha berrak bir cilt görünümü verdiği söyleniyor.

Çiko Lip Balm
Nemlendirici ve besleyici etkisi nedeniyle kışın kurayan dudaklar için bir parça tam erimiş yada erimeye başlamış çikolatanın dudajklara sürülmesiyle yapılan Çiko Lip Balm, dudak atlamalarına ve kurumasına karşı etkin rol oynuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER