© Royal Haber

Göz Kuruluğu Nedir? ve Korunma Yolları!

Göz kuruluğu, gözyaşı miktarının azalması sonucu ortaya çıkar ve gözlerde kızarma, yanma, kaşınma ve batma şeklinde kendini gösterir.

Gündelik hayatta pek çoğu kişinin başına gelen gözün yanması, batması, ve kaşınması gibi durumlar göz kuruluğu'ndan meydana gelmektedir. Göz kuruluğunun en büyük etkenlerinden biri uzun süre ekrana bakmakta yatıyor peki tedavide nasıl bir yol izlenmeli ilk olarak belirtileri ile karşılaşıyorsanız alanında uzman bir doktora danışımalısınız.

Göz Kuruluğu Nedir?
Göz kuruluğu; oküler yüzeye hasar verme riski bulunan, gözde yangı, atma ve kaşıntı şeklinde belirti gösterir. Göz kuruluğunun en temel nedeni gözyaşının yeterli miktarda salgılanamamasıdır. Gözyaşı korneayı besleyerek yüzey epitelini nemlendirir. Böylece, kornea pürüzsüz bir optik yüzey haline gelir.

Göz Kuruluğu Nedenleri?
Göz kuruluğu kişilerin yaşam tarzına ve yaşadığı ortama göre farklılık göstermektedir. Vitamin eksikliğinden otoimmün hastalıklara kadar birçok sebebi olabilir. en yaygın sebepleri ise yaşlanma, A vitamini eksikliği, Düzenli Kullanılan ilaçlar, Teknolojik ürünlerin uzun süreli kullanımı,yetersiz su tüketimi ve iklim koşulları şeklinde sıralanabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER