© Royal Haber

Beyninizi Güçlendirecek 5 Besin

Beynimizi Ne Yersek Geliştiririz? Beynimiz için ne tüketmeliyiz?

Her gıdanın içinde farklı farklı sırlar yatmaktadır. Herkesin de bildiği gibi beynimizin gelişmesinde yardımcı olacak bir kimyasal ilaç yoktur en etkili yöntem besinlerle alınan yoldur. Aynı şekilde, hiçbir gıda da tek başına bize yaşlandıkça daha canlı bir beyin vaadinde bulunamıyor. Beslenme uzmanları, bu noktada en önemli stratejinin meyve, sebze, baklagiller ve tam tahıllı gıdalar içeren, sağlıklı bir beslenme düzeni takip etmek olduğunu vurguluyor. Ama yapılan araştırmalara göre beynimizin güçlenmesinde destek verecek 5 besin;

1-Yeşil Sebze
Brokoli, ıspanak, lahana, yeşil yapraklı sebzeler K vitamini, lütein, asit ve beta karoten gibi beyin dostu besin öğelerince içi zengin sınıfındadır.

2-Yağlı Balık
Omega 3 yağ asitleri ve sağlıklı doymamış yağlar bakımından zengin olan yağlı balıklar, kandaki amiloid öncülü protein seviyelerindeki düşüş ile ilişkilendiriliyor.

3-Ceviz
Kuru yemişler sınıfına giren ceviz sağlıklı yağlar bakımında muhteşem bir besindir. Yapılan araştırmalara göre ceviz hafızayı güçlendirmekte etkili rol almaktadır.

4-Küçük Taneli Meyveler
Yapılan araştırmalara göre, küçük taneli meyvelere o göz alıcı renklerini veren, flavanoid adlı doğal bitki pigmentleri, hafızayı güçlendirmeye yardımcı oluyor.

5-Çay Ve Kahve
Kahve ve çayın tek faydası, konsantrasyonumuzu kısa süreliğine arttırmak değildir. Yapılan araştırmalara göre fazla kafein tüketen katılımcıların, zihinsel işlev testlerinde daha yüksek puanlar sergilediği gösteriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER