© Royal Haber

Beyaz Çay nedir Beyaz Çayın Faydaları !

Siyah ve Yeşil Çay ile aynı bitkiden elde edilen Beyaz Çay, özellikleri ve faydaları nedeniyle son zamanların moda içeceği durumuna geldi.

Son zamanların en fazla sözü edilenleri arasında neredeyse zirvede yer alan Beyaz Çay'ın faydaları neden bu kadar ilgi gördüğünü gayet net gözler önüne seriyor. Kanserden kolestrole kadar birçok hastalık için şifa dağıttığı söylenen Beyaz Çay'ın ekstra özellikleri de var.

Beyaz çay nedir?
Beyaz Çay, (camellia sinensis) çay bitkisinin tomurcuk ve genç yapraklarından elde edilen ve direkt güneş ışığıyla kurutularak fermentasyon işlemine maruz kalmadan minimum oksidasyonla elde edilen bir çay türüdür. Çay türleri arasında Beyaz Çay'ın protein açısından en zengini olduğu düşünülmekte.

Faydaları Neler?
Trigliserit seviyesini düşürürme özelliği bulunan ve ayrıca yağların parçalanmasını hızlandıran Beyaz Çay'ın vücut antioksidan seviyesini arttırdığı da ifade ediliyor. Kanser hücrelerini inhibe edici etkisi olduğu belirtilen bu çayın, özellikle kolon kanseri üzerinde durdurucu etkisi de tespit edildi. Çaylar arasında en yüksek antioksidan değeri taşıyan beyaz çay, kan kolesterol seviyesini yeşil çaya göre daha hızlı düşürdüğü de ortaya çıktı. Vücut LDL (kötü kolesterol) seviyesini düşürdüğü ve HDL (iyi kolesterol) seviyesini yükselttiği ifade edilen Beyaz Çay'ın, günde 2 fincan tüketilmesi sağlık açısından önemli bir yere sahip.
Tüketilmesi gereken çaylar arasında birinci sırada yer aldığını belirtilen Beyaz Çay için, tansiyon hastalarında da yan etkinin görülmediği bilgileri ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER