© Royal Haber

Baş Ağrısı ve Migren'in En İyi İlacı Seks

Uzmanlar, baş ağrısı ve migrenin ilaç tedavisiyle çözümünün mümkün olmadığını sadece geçiştirdiğini söylerken, en etkili doğal ilaç olarak seksi öneriyor !

Alman ve Amerikalı bilim adamları baş ağrısı ve migrenle ilgili olarak yapılan araştırmada hastalığın tedavisi için ilaç yönteminin uygun olmadığını ve bu sorunla ilgili en etkili çözümün seks olduğunu açıkladılar.  Cinsel ilişki sırasında nefes alıp vermek, stresten arınırken, doyuma ulaşılmasını ve uzun süreli rahatlama sağlıyor. 3-20 Dakika arası süren cinsel ilişkilerin rahatlatıcı etkisi gün boyu devam ederken ağrılarında bu sayede yok olmasına neden oluyor. Düzenli bir cinsel hayatı olan kişilerin, migren ve baş ağrısı gibi sorunları yaşamadığı ve oldukları yaştan 2 ila 8 yaş kadar genç göründükleri de iddia ediliyor.
Almanya’nın Munster Üniversitesi nöroloji ekibinin 1000 migren ve şiddetli baş ağrısı çeken hasta üzerinde yaptığı bir araştırmaya göre cinsel ilişki baş ağrısına iyi geliyor. Hastaların çoğunluğunun baş ağrısı sırasında cinsel ilişkiye girmediklerini vurgulayan araştırmacılar, seks esnasında ağrıya dayanıklılığı artıran endorfin maddesinin salgılanmaya başlandığını, bunun da baş ağrısını azalttığına hatta tamamen bitirdiğini açıkladılar.
Ayrıca bilim adamları Seksin sadece baş ağrısı ve migren için değil bir çok alanda da faydalı ve insan vücudu için yararlı olduğunu ifade ederken, bunları da bir bir sıraladı. İşte o yararlar:

Seksin Faydaları:
ABD'de yapılan araştırmaya göre seks zeka seviyesini artırıyor. Araştırma kapsamında orta yaşlı farelerde çiftleştikten sonra beyin hücrelerinin sayısının arttığını belirlendi. Düzenli ve belirli sıklıkta seks yapmanın beyin gücünü arttırdığına işaret eden bilimadamları, "Bu zekayı keskinleştirir. Ancak, zeki olmak için tek yol seks değil; beyin fonksiyonlarını geliştirmenin başka yolları da var" diyor.

Özgüveni Arttırıyor:
Cinsellik sonrası hal ve tavırlar, daha özgüvenli ve daha çekici oluyor. Diğer bir deyişle, ilişkinin etkisiyle artan özgüven hareketlere de yansıyor.

Doğal Makyaj Etkisi:
Cinsel ilişki adeta doğanın makyajı görevini üstleniyor. Günde 15 dakikalık cinsel ilişki, yanakların doğal rengine kavuşmasına, dudakların kırmızılaşmasına ve cildin parlamasına yardımcı olur. cinsel ilişki esnasında heyecanlanıldığında genişleyen damarlar mukoza zarını etkileyerek, cilde kırmızılık ve ışıltı veriyor. Etkisi de, makyajdan çok daha uzun süreli oluyor.

Cilde Bakım Sağlıyor:
Cildin güneşten korunması bile, yeterli bakımı sağlamıyor ve kuruma, dökülme gibi olasılıklara neden oluyor. Seks, kan akışını düzenleyip cilde gerekli besinleri ve oksijeni taşıyarak, kırışıklıkların ve kuruluğun onarılmasına yardımcı oluyor.

Saçları Güçlendiriyor:
Cinsel ilişki, saçlara da bakım etkisi yapıyor. Saç köklerini besleyen bir damar, sağlıklı kan dolaşımı sayesinde ihtiyacı olan dolaşımı sağlıyor ve saç kökleri güçleniyor. Hızlanan kan akışı, saçları besleyerek güçlü ve daha zor dökülen saçların çıkmasına yardımcı oluyor.

En İyi Egzersiz Yöntemi:
Spor yapmaya vakit bulamayan yada kendini bu konuda motive edemeyen kişiler için seksin faydası oldukça yüksek. Kan dolaşımını hızlandırdığı gibi kalori yakmada da ektisi olduğu açıklanan cinsel ilişki, kişiyi Zumba yapmış kadar kalori yakmasına yardımcı oluyor.

Kırışıklıkları Gideriyor:
Seksin rahatlatıcı etkisi, kırışıklıkların giderilmesinde büyük yararsağılıyor. Cildi ve vücudu gençleştiren bu aktivite en iyi kırışık giderici kremden 10 kat daha etkili olarak lanse ediliyor.
Cinsel ilişki tüm bunların yanı sıra, kalp krizi, kanser ve depresyon riskini de azaltıyor. Yani partnerinizle zaman geçirerek, zamanı geri almanız mümkün.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER