© Royal Haber

AYM Başkanı Kadir Özkaya Kur'an-ı Kerim'den Ayet Okudu: Allah’ı Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Sanma

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, Doç. Dr. Metin Kıratlı'nın AYM seçimlerinde düzenlenen yemin töreninde bir konuşma yaptı.

Mahkemesi (AYM) Seçilmiş Anayasa Değişikliği Doç. Dr. Metin Kıratlı'nın yemin töreni için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da değiştirilmesiyle Anayasa Mahkemesi'nde toplantı yapıldı. Törende Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya önemli mesajlar verdi. Gazze'de yaşanan kahramanlıklara değinen Özkaya, adalet ve insan hakları üzerine yaptığı çalışmalara dikkat çekti.

Özkaya'dan Gazze Vurgusu

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, yemin töreninde yaptığı konuşmada bireysel başvurunun önemine değinirken, dünyada devam eden insan hakları ihlallerine ve günahlara dikkat çekti. Özellikle Gazze'de yaşananlar üzerinden insanlığın adaleti ve mülkiyeti değerlerine dönmeyi diledi. Özkaya, konuşmasında Kur'an-ı Kerim'den alıntı yaparak şu ifadelere yer verdi.

"Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında sergilenen zulme, insan hak ve özgürlüklerine saygısızlıklara, çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere muafiyet ve mazlum insanlara karşı yapılan insanlığa aykırı muamelelere gözler ve vicdanlar kapatılmamalıdır."

Kur'an'dan alıntıladığı ayetle konuşmasını pekiştiren Özkaya, şunu sözlerine ekledi: "Sakın, Allah'ı zalimlerin faaliyetlerinden habersiz sanma! Allah, onların ancak gözle bakakalacağı (korkuyla donup edeceği) bir gün erteliyor." İnanıyoruz ki zulm ile abad olanın ahiri berbad olacaktır.”

Adalet ve İnsan Haklarına Vurgu

Konuşmasının büyük bir bölümünün adaleti, insan hakları ve direnişi savunduğunu belirten Özkaya, insanlığın çözümünün ancak adaletin tesis edilmesiyle sağlanabileceğini vurguladı. Dünya çapında kadınlara ve çocuklara yapılan zulümlere karşı sessiz kalmamayı yapan Özkaya, bu tür kırılmaların din, dil ve ırk farkı gözetmeksizin cesaretle engellenmesi.

Anayasa Mahkemesi Başkanının konuşmasının ardından Doç. Dr. Metin Kıratlı yemin ederek görevine resmi olarak başladı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı görevinde bulunan Kıratlı, AYM'nin kayıtlıne atanmasıyla birlikte yeni görevine başlandı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER