© Royal Haber

Arı Sütü Nedir ? Arı Sütü Faydaları Nelerdir ?

Dünyanın hala eş değerini üretemediği Arı Sütü, işçi arılar tarafından, 10-15 gün aralıklarla salgıladığı bir doğal ilaç türüdür. Arı sütünün faydaları ve fiyatı nedir?

Arıların 10-15 gün arayla salgıladıkları ve Kraliçe arının neredeyse yaşamasının sebebi olan Arı Sütü, insan sağlığı içinde oldukça faydalı bir doğal ilaç çeşididir.
Kilosunun bin lira civarında satıldığı ancak daha çok küçük kapsüllerle satıldığı için 50 ila 100 TL civarında maaliyeti olan Arı Sütü için ''Her Derde Deva'' denilebilecek bir doğal özelliği mevcut. İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle tüketilmesi halinde insan vücuduna oldukça olumlu etkiler sağlayan ve birçok hastalığın önlenmesinde etkin rol oynayan Arı Sütü, dünyada nadir bulunan ve oldukça kıymetli bir besin kaynağı olarak görülür.

Arı Sütü Nedir:
Yeryüzünde besin değeri en yüksek olan doğal ilaç, arı sütüdür. Kraliçe arıyı beslemek için 10 – 15 günlük işçi arıların yutak üstü salgı bezlerinden salgılanan özel ve çok değerli bir maddedir. Arı sütünün hammedesi; binlerce çiçeğin çiçek poleni, bal özü ve bal arılarının enzimlerinden oluşmaktadır.

Arı Sütünün Faydaları

1. Hücre Yeniler
Arı sütü güçlü bir hücre yenileme özelliğine sahiptir. Bu özelliği ile birlikte yenilenemeyen ve hasar gören hücrelerden kaynaklanan problemlerde oldukça iyi sonuçlar vermekte ve iyileştirmektedir.

2. Enerji Verir
Arı sütünün bolca enerji verdiği de bilinen bir gerçektir. Bu sebeple fazlaca efor kaybeden insanlar düzenli olarak ve yeteri miktarda arı sütü tüketerek kaybettikleri veya kaybedecekleri enerjiyi kolayca geri kazanabilirler.
Özellikle sporcular için de arı sütünün bir nevi doping niteliği taşıdığı söylenmektedir.

3. Zihinsel ve Bedensel Gelişim
Arı sütünün özellikle çocuklarda zihinsel ve bedensel gelişime olumlu katkıları olduğu dile getirilmektedir. Aynı şekilde çocukların kas ve kemik gelişimlerinde de etkisi olan arı sütü gelişim çağındaki çocuklarda dozunda tüketildiğinde iyi etkilerinin gözlenebilmesini sağlamaktadır.
Yine de çok küçük yaşlardaki çocukların tüketiminden uzak durulması gerekmektedir.

4. Solunum Yolları
Arı sütünün solunum yolları ile ilgili problemlere iyi geldiği bilinmektedir. İçeriği sebebiyle solunum yollarının rahat çalışmasına katkı sağlamaktadır. Buna bağlı olarak da astım, bronşit veya nefes darlığı problemi yaşayan kişilerin tedavi süreçlerinde destekleyici rol oynamaktadır. Benzer şekilde astım, bronşit ve nefes darlığı gibi solunum yolları rahatsızlığı yaşama ihtimalini de azaltmaya yardımcı olmaktadır.

5. Cilt Sağlığı
Arı sütü hücre yenileme özelliği sayesinde cilt yenilenmesine de büyük katkı sağlar. Arı sütünün doğru şekilde tüketilmesiyle ciltte gözle görülür şekilde olumlu değişiklikler yaşanır.
Cildin parlaklığını ve canlılığını arttırır. Cilde yeni ve güzel bir görünüm kazandıran arı sütü, yaşlanmayla ciltte görülmeye başlayan birtakım olumsuz etkilerin azaltılmasını ya da geciktirilmesini de sağlamaktadır.

6. Mide
Arı sütü midenin de rahatlamasını sağlamaktadır. Ülser ve gastrit gibi birtakım mide rahatsızlıklarına da arı sütünün iyi geldiği söylenmektedir. Yine de bu rahatsızlıklardan şikayeti olanların arı sütünü dozunda kullanması gerekmektedir.
Ancak dozunda arı sütü tüketimiyle bu hastalıklara yakalanma ihtimali de azaltılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER