Hyundai Motor Company, tarihi bir dönüm noktası olarak Ulsan’daki fabrikasında "üretimde 100 milyonuncu araca" ulaşmanın sevincini yaşadı. Sadece 57 yıl içinde bu rakama ulaşan Hyundai, otomotiv endüstrisinde bu adete en hızlı ulaşan markalardan biri olma unvanını kazandı.
Hyundai, bu önemli başarıyı kutlamak için Ulsan Fabrikası'nda özel bir tören düzenledi. Törenin en dikkat çekici anı, 100 milyonuncu aracın bir IONIQ 5 olarak sahibine doğrudan teslim edilmesi oldu. Hyundai, bu teslimatla kullanıcılarının desteğine ve güvenine duyduğu minnettarlığı ifade etti. Törene, Hyundai’nin tüm çalışanları da katılarak bu özel anı paylaştı.
Hyundai Motor Company Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang, "100 milyon araçlık üretime ulaşmak, en başından beri Hyundai’yi tercih eden ve destekleyen dünya çapındaki müşterilerimiz sayesinde mümkün oldu. Zorlukların üstesinden gelmek ve sürekli yenilik peşinde olmak, marka olarak hızlıca büyümemizi sağladı. Bu başarı, gelecekteki mobilite adına ileri adımlar atmamızı teşvik ediyor" şeklinde konuştu.
Ulsan Fabrikası, 1968 yılında faaliyete geçtiğinden beri Kore otomobil endüstrisinde tarihi bir öneme sahip. Fabrika, 1975 yılında Kore’nin ilk seri üretim bağımsız modeli olan Pony'yi üretmeye başladı ve günümüzde elektrifikasyonun merkezi olarak da ön plana çıkıyor. Hyundai Ulsan Fabrikası, yenilikçi üretim süreçleri ve gelişmiş teknolojilerle donatılmış durumda.
Hyundai Motor Company Yurtiçi Üretimler Başkanı ve Baş Güvenlik Görevlisi Dong Seock Lee, "Hyundai’deki her bir çalışan, sıkı çalışmaları ve özverileriyle 100 milyon adetin üretilmesine katkıda bulundu. Bu gurur verici başarı, Hyundai’nin gelecekteki elektrifikasyon stratejilerine de öncülük edecek" ifadelerini kullandı.
Bu tarihi başarı, Hyundai'nin premium markası Genesis’i, yüksek performanslı markası N’i ve özel elektrikli global modüler platform (E-GMP) tabanlı IONIQ modellerini de kapsıyor. Hyundai, Türkiye, Hindistan, Amerika ve Çek Cumhuriyeti'ndeki üretim tesisleriyle sürekli genişlemeye devam ederken, Singapur’da da akıllı kentsel mobilite merkezi kurarak bu ivmeyi farklı bir alanda sürdürdü.
Yapay zeka (AI), robotlar ve akıllı fabrikalar gibi yenilikçi üretim platformları, Hyundai Motor Grubu Metaplant America (HMGMA) gibi gelecekteki üretim tesislerine aktarılacak ve üretim verimliliği en üst düzeye çıkarılacak. Hyundai'nin bu başarısı, otomotiv sektöründe geleceğin mobilite çözümlerine yön verecek adımların atılmasına zemin hazırlıyor.
Yorum Yazın