© Royal Haber

TÜRKÖK’ten Umut Işığı: Kök Hücre Bağışçı Sayısı 1 Milyon Barajını Aştı

Kızılay ve Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesi, kök hücre bağışı konusunda önemli bir başarıya imza attı. Proje kapsamında 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçı adayına ulaşıldı. TÜRKÖK, kanser ve genetik hastalıklarla mücadele eden hastalara umut olmaya devam ediyor. Kök hücre bağışçı sayısındaki bu artış, hastaların tedavi süreçlerine katkı sağlarken, Türkiye'nin kök hücre bağışı alanındaki başarısını da gözler önüne seriyor. Projeye katılım her geçen gün artarken, bağışçılar hayat kurtarma yolunda önemli bir adım atıyor.

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesi kapsamında önemli bir başarıya imza attı. Kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan hastalar için bağışçı adaylarının sayısı 1 milyon 166 kişiye ulaştı. Türk Kızılay, bağışçı kazanımını sağlama, eşleşme ve nakil süreçlerinin takibini üstlenirken, kanser ve genetik hastalıklarla mücadelede umut ışığı olmayı sürdürüyor.

Kök hücre nakli, halk arasında kemik iliği nakli olarak bilinir ve kemik iliği kanserleri, lenfomalar, organ kanserleri, immün yetersizlikler ve kalıtsal metabolik hastalıkların tedavisinde hayati önem taşır. Bu alandaki farkındalığı artırmak için her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü olarak kutlanıyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 1 milyonu aşkın bağışçı adayına teşekkür ederek, kök hücre bağışının hayati önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz, "Kök hücre bağışı bazen lösemi hastası bir çocuğumuz için tek umut. Sağlıklı her vatandaşımızı bu iyilik hareketine katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kök hücre bağışı hakkında daha fazla bilgi almak ve bağış sürecine katılmak isteyenler, "www.kanver.org" sitesinden detaylara ulaşabiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER