© Royal Haber

Togg CEO’su duyurdu: Dört çeker T10X, T10F ve T8X modeli geliyor!

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, bir yıl önce başlattıkları çalışmaların meyvelerini ocak ayında T10F modelini sergileyerek topluma sunduklarını ifade etti. Ayrıca, şu anda B segmentinde bir SUV'un çalışmalarını sürdürdüklerini ve T10F'nin ardından bu yeni modelin geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Karakaş, önümüzdeki yılın bu zamanlarında T10F'in satışlarının başlamasının ardından, kısa bir süre sonra yeni modelin tanıtımına hazır olabileceklerini söyledi.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Bursa Gemlik'teki TOGG Teknoloji Kampüsü'nde gerçekleştirilen test sürüş programında açıklamalarda bulundu.

Karakaş, T10X'in dört çeker versiyonunun haziran-temmuz aylarında "limited edition" versiyonuyla satışa sunulabileceğini belirtti.

Ayrıca, TOGG'un yurt dışına açılma planları hakkında bilgi verdi. Bu kapsamda, bu yılın sonundan itibaren Avrupa'da faaliyetlerine başlayacaklarını ve T10X'in Avrupa'daki ön satışlarına bu yıl sonunda başlayacaklarını ve yeni model yılında (2025) teslimatlara başlamak istediklerini ifade etti.

Karakaş ayrıca, TOGG'un yurt dışı hedef pazar stratejisinin pazar dinamiklerine uyumlu olarak güncellendiğini belirterek, başlangıçta planladıkları pazar giriş stratejilerini revize ettiklerini söyledi. Özellikle Almanya, Fransa ve İtalya gibi büyük pazarlara daha erken girmeye karar verdiklerini vurguladı.

TOGG CEO'su ayrıca, ilk modellerinin satışa sunulmasının ardından beklenmedik bir talep aldıklarını ve hedefledikleri üretim miktarını kısa sürede sattıklarını belirtti. Bu başarının Türkiye'nin elektrikli otomobil dönüşümüne hazır olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Karakaş, başarının yeni modellerle devam edeceğini ve T10F'in satışları başladıktan bir süre sonra T8X'in tanıtımına hazır olabileceklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER