© Royal Haber

Son Dakika... İstanbul Boğazı'nda iki gemi çarpıştı

İstanbul Boğazı'nda meydana gelen gemi kazasında iki gemi çarpıştı. Çarpışmanın ardından gemilerden birinin dümeni kilitlendi ve gemi kontrol dışı kalarak kıyıya doğru sürüklendi.

İstanbul Boğazı, Üsküdar açıklarında yaşanan kazada faciadan dönüldü. İki geminin çarpışmasıyla başlayan olayda, dümeni kilitlenen bir gemi kıyıya doğru sürüklenmeye başladı. Kıyıya tehlikeli şekilde yaklaşan gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri hızla müdahale etti. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda römorkör sevk edilerek kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kıyı Emniyetinden Hızlı Müdahale

Dümeni kilitlenen geminin kıyıya sürüklenmesiyle boğazda büyük bir kaza riski doğdu. Ancak Kıyı Emniyeti ekiplerinin zamanında müdahalesiyle gemi güvenli bir şekilde durduruldu. Yetkililer, kazanın ciddi bir facianın eşiğinden dönülerek atlatıldığını belirtti.

Trafik Akışı Kontrol Altına Alındı

Boğaz trafiği, kazanın ardından kontrollü bir şekilde devam ederken, yetkililer olayla ilgili inceleme başlattı. Kazanın nedenine ilişkin detayların araştırılacağı ve gemilerin hasar durumlarının tespit edileceği öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER