© Royal Haber

Netanyahu'dan Pişkin Savunma: WCK Çalışanları Yanlışlıkla Öldürüldü!

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi'nin Deyr el-Belah bölgesinde ABD merkezli uluslararası yardım kuruluşunun konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili olarak çoğu Batı uyruklu 7 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı 'yanlışlıkla' gerçekleştiğini savundu

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, dün gerçekleşen hava saldırısında uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) için çalışan en az yedi kişi hayatını kaybetti. Saldırıda ölenler arasında Filistin, İngiltere, Polonya, Avustralya, ABD ve Kanada vatandaşları bulunuyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıyı "kuvvetlerimizin Gazze Şeridi'nde masum insanları istemeden vurduğu trajik bir olay" olarak nitelendirdi ve "bu tür olayları önlemek için her şeyi yapacaklarını" belirtti.

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırıyı "en üst düzeyde" soruşturduklarını duyurmuştu.

WCK kurucusu Jose Andres, İsrail hükümetini eleştirerek "bu gelişigüzel öldürme eylemini durdurması gerektiğini" ifade etti.

Saldırının ardından uluslararası toplumdan ve insan hakları örgütlerinden gelen tepkiler artarken, olayın siyasi ve insani boyutları yakından takip ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER