© Royal Haber

MHP 'Merkez' istiyor!

Yerel seçimler için hazırlıklar yavaş yavaş başlarken, Kayseri siyaseti Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kayseri’de hangi merkez ilçede aday çıkaracağı sorusu etrafında şekilleniyor.

Cumhur İttifakı, yerel seçimlerde Kayseri’de tulum çıkarmanın hesaplarını yaparken, MHP’nin bu dönem bir merkez belediyede aday çıkaracağı söylemleri güçleniyor. Özellikle siyaset çevreleri son yerel seçimlerde MHP’nin Melikgazi, Kocasinan ve Talas’tan birini istediği bu konuda son kararın ise genel merkezler arasında yapılacak görüşmelerde netleşeceği öğrenildi.
Son genel seçimlerde MHP’nin Kayseri’de ki ağırlığı hissedildiği bu nedenle il yönetiminin bunu bir merkez belediye ile taçlandırmak istediği öğrenildi. Ancak, yerel seçimlere yine Cumhur İttifakı çatısı altında girilecek olması bu seçimin genel merkezlere bırakılması anlamına geliyor.
İki parti tabanının bu konuya sıcak bakması Melikgazi ve Kocasinan seçeneklerini ön plana çıkarıyor. Daha önce Talas konusu gündeme gelse de son dönemeçte Melikgazi veya Kocasinan ilçelerinin MHP açısından önem kazandığı öğrenildi. Kayseri’de ki adayların belirlenmesi konusunda gözler yerel seçimler konusunda iki partinin genel merkezlerinin alacağı karara çevrilirken MHP Kayseri il teşkilatının merkez ilçeler konusunda şimdiden çalışmalara başladığı da gelen bilgiler arasında. Hali hazırda Pınarbaşı, Sarız, Özvatan ve Sarıoğlan’da MHP’li belediye başkanları görev yaparken, bir merkez belediyesinin bu konuda belirleyici olduğu dile getiriliyor.

PEKİ ADAY KİM OLACAK?
MHP’ye Merkez ilçe konusunda bir kontenjan tanınması durumunda adayın kim olacağı ise merak konusu. Eski İl Başkanı Adnan İncetoprak ismi seslendirilse de farklı adaylarında çıkabileceği belirtiliyor. İl Yönetiminin bu konuda şimdiden nabız yokladığı Adnan İncetoprak isminin yanında tabanın sıcak bakabileceği isimler üzerinde durduğu iddia ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER