© Royal Haber

'Maymun Çiçeği Türkiye'ye Girdi' ve Ankara'da 4 Kişi Karantinaya Alındı İddiası: İl Sağlık Müdürlüğü Açıklama Yaptı!

Dünyada büyük korku yaratan Maymun Çiçeği salgınında Türkiye'de ilk vakaların görüldüğü iddia ediliyor. Sözcü'nün haberine göre Ankara'da iki farklı hastanede 4 kişi karantinaya alındı. Ancak Ankara İl Sağlık Müdürlüğü bu iddiaları yalanladı. İşte detaylar...

Cumhuriyet'in haberine göre Başkent Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi ile Bilkent Şehir Hastanesi'nde maymun çiçeği hastalığına yakalandığından şüphelenilen kişilerin karantinaya alındığı iddia edildi. 

Sözcü'de yer alan habere göre maymun çiçeği olarak da bilinen mpox (M Çiçeği) virüsü şüphesiyle iki hastanede karantina işlemi başlatıldığı iddia edildi.

BİLKENT DOĞRULAMADI!

Cumhuriyet'in ulaştığı Bilkent Şehir hastanesi iddiaları yalanlarken Etlik Şehir Hastanesi'nden henüz bilgi alınamıyor.  Sağlık meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri konuya ilişkin araştırmalarını ve takiplerini sürdürdüklerini Cumhuriyet'e aktardı. 

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da görülen mpox (M Çiçeği) virüsü için en yüksek seviyede alarm verirken Türkiye’de de ilk şüpheliler Ankara’da karantinaya alındığından şüpheleniliyor. 

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA 

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazılı açıklaması şu şekilde;

Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER