© Royal Haber

Mauro Emanuel Icardi kimdir?

Galatasaray takımının yıldız oyuncusu Mauro Icardi kimdir?


Mauro Emanuel Icardi 19 Şubat 1993, Arjantin'de doğdu. Santrfor mevkisinde oynayan Arjantinli millî futbolcudur. Galatasaray takımında Forvet mevkinde forma giyen Mauro Icardi,  181 cm boyunda ve 75 kilo ağırlığındadır. Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 10 maça çıkan Mauro Icardi, 1 sarı kart ve 0 kırmızı kart görmüştür. Mauro Icardi, bu sezon 2 asist ve 10 gol katkısı ile oynamaktadır.

9 Şubat 1993 tarihinde Arjantin/Rosario’da doğan futbolcu, ailesinin iş durumu nedeniyle Atlas Okyanusu’ndaki İspanya toprakları olan Kanarya Adaları’na taşındı. Burada futbola başlayan Icardi, alt yaş kategorilerinde yakaladığı gol istatistikleri sayesinde 13-14 yaşında birçok kulübün radarına girdi. FC Barcelona altyapısı olan La Masia’nın yolunu tuttu.
14 yaşında Barcelona’ya katılan Icardi, Barcelona’nın genç yaş takımlarında forma giydi. 17 yaşında kiralık olarak Sampdoria’ya katıldı. Cenova kulübünde geçirdiği 6 aylık kiralık dönemde genç takımda forma giydi. 400.000 euro bedelle Sampdoria’nın oyuncusu oldu. 2012-13 sezonundan itibaren Sampdoria’nın A takımında görev aldı ve 33 maçta kaydettiği 11 golle dikkat çekti.
7 Eylül 2022 tarihinde Galatasaray, profesyonel futbolcu ve kulübü ile geçici transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu. Ertesi gün açıklanan anlaşmaya göre, Icardi'nin 2022-2023 sezonunda kiralık olarak Galatasaray forması giyeceği açıklandı. 2014 yılında dünya evine giren Wanda ve Mauro ikilisinin olaylı başlayan ilişkisi attıkları her adımda gündeme geldi. ikilinin bu evlilikten 2 çocukları oldu. Wanda Nara daha önce Maxi Lopez ile olan evliliği sırasında eşinin takım arkadaşı Mauro Icardi'yle ilişki yaşamaya başladığı için evliliğini sonlandırmıştı...

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER