© Royal Haber

Katilin İfadesi Ortaya Çıktı: 'Şeyda Yılmaz'ın Polis Olduğunu Bilmediğim İçin Ateş Ettim

Ümraniye'de görev başında iken şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ın katili Yunus Emre Geçti'nin ifadesi, olayın seyrini değiştirdi. Geçti, duruşmada yaptığı açıklamada, olay sırasında bir varilin yanında silah gördüğünü ve karşısındaki kişilerin polis olduklarını sonradan anladığını öne sürdü. İfadesinde, "Orada bir varil vardı. Oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim" şeklinde konuştu. İşte detaylar...

Ümraniye'de, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin 26 suç kaydının bulunduğu ve olayın ardından çöp poşetiyle adliyeye sevk edildiği bilgisi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Geçti'nin, olay yerinde Yılmaz’ın silahını alarak ateş açtığını itiraf ettiği öğrenildi.

"Aneme Yardım Etmek İçin Çıktım"

Ekol TV'de yer alan habere göre, Geçti, olaydan 5 ay önce madde kullandığını ve Dudullu karakoluna götürüldüğünü belirtti. Geçti, "Beni polisler götürdü. Hırsızlık ile ilgili teşhis yaptırdılar. İfademiz alındıktan sonra annemin çığlığını duyunca dışarı çıktım. Anneme yardım etmek için yola çıktım," dedi.

Olay Anını Anlattı

Geçti, eve dönerken hasımlarıyla karşılaştığını ve cebindeki para ile telefonunun alındığını söyledi. O sırada yerde bir silah gördüğünü belirten Geçti, "Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vurulduğunu duyduğumda, varile doğru iki el ateş ettim. Olay anında silahı yerden almadım; o benim için bir tehdit olmuştu," şeklinde konuştu.

"Kasten Suç İşlemedim"

Geçti, bekçilere teslim olduğunda suçlamaları reddetti. "Ben kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin," diyerek savunma yaptı.

Avukattan Meşru Müdafaa Savunması

Yunus Emre Geçti'nin avukatı ise müvekkilinin Şeyda Yılmaz'ı öldürme kastı olmadığını ve olayın gelişiminin meşru müdafaa kapsamında olduğunu belirtti. Avukat, Geçti'nin kendisinin ve annesinin yaralandığını iddia ederek, "Yerde görülen silah meşru müdafaa kapsamında ateşe sahipti. Öldürme kastı yoktur," dedi.

Bu olay, Türkiye'de artan suç oranları ve polis memurlarının güvenliği konusunu tekrar gündeme getirirken, kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Olayın detayları ve mahkeme süreci ise merakla takip ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER